DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

ES valstu prezidenti Latvijā divas dienas diskutēs par Eiropas nākotni

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien un piektdien, 2018. gada 13. un 14. septembrī, Latvijā norisināsies 14. Arajološas grupas neformālā sanāksme. Tās laikā ar mērķi diskutēt par Eiropas nākotni Latvijā vienlaikus ieradīsies Austrijas, Bulgārijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Maltas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Somijas un Vācijas valstu prezidenti.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: “Tas ir liels pagodinājums mūsu valstij tās valstiskuma simtgades gadā pulcēt Latvijā Arajološas grupas valstu prezidentus. Vienlaikus tas ir arī novērtējums Latvijas paveiktajam pēc valsts neatkarības atjaunošanas un apliecinājums Latvijas spējai ne tikai iestāties par savas valsts nacionālajām interesēm, bet arī veicināt Eiropas Savienības kopējo dialogu par nākotnes Eiropu”.

Ceturtdien ES valstu prezidenti pulcēsies Rundāles pilī, kur plānota svinīgā sagaidīšanas ceremonija un risināsies sanāksmes pirmā darba sesija “Stiprinot sabiedrības izturētspēju pret mūsdienu drošības izaicinājumiem”. Šī darba sesija būs veltīta diskusijai par modernajiem drošības izaicinājumiem un nepieciešamajām valstu atbildēm uz tiem.  Dienas noslēgumā norisināsies Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes rīkotās svinīgās vakariņas par godu 14. Arajološas grupas neformālajai sanāksmei.

Sanāksmes otrajā dienā – piektdien, ES valstu prezidenti tiksies Rīgas pilī, kur norisināsies otrā darba sesija “Eiropa pirms un pēc 100”. Tās laikā valstu prezidenti diskutēs par ES nākotni un pilsoņu lomu nākotnes Eiropas veidošanā.

Savukārt plkst.15.00 Rīgas pilī notiks Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, Maltas Republikas prezidentes Marī Luīzes Koleiro-Prečas, Grieķijas Republikas prezidenta Prokopisa Pavlopula un Portugāles Republikas prezidenta Marčelo Rebelo de Sousas preses konference.

Arajološas grupa (Arraiolos group) ir ES dalībvalstu prezidentu neformāla tikšanās, kurā tradicionāli piedalās parlamentāro republiku prezidenti, kuru pienākumos neietilpst izpildvaras funkcijas. Pirmā grupas sanāksme pēc toreizējā Portugāles prezidenta Žorža Sampaiju (Mr Jorge Sampaio) iniciatīvas notika 2003. gadā Portugāles pilsētā Arajološā.

Arajološas valstu grupā ietilpst Austrija, Bulgārija, Grieķija, Horvātija, Igaunija, Itālija, Latvija, Malta, Polija, Portugāle, Slovēnija, Somija, Ungārija un Vācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI