DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Valsts robežsardzes amatpersonu nosūta dalībai ES misijā Gruzijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 11. septembrī, Ministru kabinets atbalstīja Valsts robežsardzes amatpersonas ar speciālo dienesta pakāpi dalību Eiropas Savienības novērošanas misijā Gruzijā (EUMM Georgia).

Valsts robežsardzes amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi Raiti Tiliku ir paredzēts nosūtīt dalībai Eiropas Savienības novērošanas misijā Gruzijā (EUMM Georgia) no 2018. gada 17. septembra līdz 2019. gada 16. septembrim.

Misijas ietvaros R. Tiliks būs sakaru virsnieks sadarbībai ar Gruzijas Republikas Iekšlietu ministriju un Valsts drošības dienestu.

Eiropas Savienības novērošanas misijas uzdevums ir dot ieguldījumu stabilitātes nodrošināšanā Gruzijā un apkārtējā reģionā. Savukārt Latvijas mērķis ir nodrošināt stabilitāti, drošību un attīstību ES kaimiņu reģionos, un sekmēt saskaņotu ES Kopējo ārējo un drošības politiku.

Iekšlietu ministrijas amatpersonas jau vairāk nekā 10 gadus sniedz profesionālu ieguldījumu EUMM Georgia ietvaros.  Šobrīd Latvija uz EUMM Georgia ir nosūtījusi piecas amatpersonas – divus policistus un trīs robežsargus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI