DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Dabas aizsardzības pārvalde uzrauga Gaujas Nacionālajā parkā notikušā ugunsgrēka teritoriju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Dabas aizsardzības pārvalde no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārņēmusi Cēsīs, Kvēpenes apkaimē ugunsgrēkā izdegušās meža platības uzraudzību un turpina apsekot liesmu izpostīto teritoriju.

Ugunsgrēks sestien izcēlās Gaujas Nacionālajā parkā netālu no Cēsīm un kopējā izdegusī platība ir 3 hektāri. Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti sestdien visu dienu un arī naktī piedalījās ugunsgrēka dzēšanā un likvidēšanā kopā ar vairāk nekā 30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem un Valsts meža dienesta pārstāvjiem.

Ugunsgrēka vieta atrodas apkārtējo iedzīvotāju iecienītās sēņošanas un ogošanas vietās un svētdien uz šo vietu turpina plūst diezgan liels iedzīvotāju skaits, taču Pārvalde aicina no tā atturēties, jo teritorijā pēc degšanas ir daudz bīstamu koku, kā arī iedzīvotāju auto plūsma var traucēt atbildīgo speciālistu darbu.

Dabas aizsardzības pārvalde pateicas VUGD, Valsts meža dienestam un visiem iesaistītajiem par operatīvu rīcību, kas ļāva savlaicīgi ierobežot liesmu izplatību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI