DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Pārtikas un veterinārais dienests
Ilze Lejasbuda, Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vecākā eksperte
06. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

PVD ārpuskārtas pārbaudē konstatē pārkāpumus un no apgrozības izņem divas tonnas siera

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD,) veicot ārpuskārtas produktu marķējuma kontroli SIA “RVA Company” noliktavā Rīgā, konstatējis pārtikas preču – siera pārmarķēšanu. Aizdomas par krāpnieciskām darbībām ar marķējumu PVD radās, veicot pārbaudes mazumtirdzniecības vietās.

Pārbaudes laikā konstatēja, ka sieram šķēlēs “Radamer” kūpināts” ir pazīmes, kas liecina, ka ir noņemts oriģinālais marķējums un uzlīmēts cits marķējums, ar mainītu derīguma termiņu.

Tāpat inspektori konstatēja, ka noliktavā atrodās liels daudzums dažādu sieru, kuriem beidzies derīguma termiņš. Turpinot pārbaudi, atklājās, ka noliktavā atrodas sieri bez ražotāja oriģinālā marķējuma, kā arī sieri ar pazīmēm, ka oriģinālais marķējums ir bojāts, to ir mēģināts noņemt un virsū ir uzlīmēts cits marķējums.

Pārbaudes laikā noliktavā atradās  atkritumu kaste ar noņemtu marķējumu (sieriem, kuriem beidzies derīguma termiņš), uz darba galdā atradās datumu zīmogs un šķīdums, ar kura palīdzību viegli noņemt marķējumu no iepakojuma.

Uzņēmumam SIA “RVA Company” uzdots atsaukt no tirdzniecības tikliem sieru ““Radamer” kūpināts” 150g iepakojumā un sieru “Radamer” ar derīguma termiņu 06.10.2018.

Pārtikas un veterinārais dienests uzņēmuma noliktavā par nederīgiem izplatīšanai atzinis 2000 kg dažādu sieru un ir uzsācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI