DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA uzsāk jaunu pasākumu „Atbalsts profesionālās kompetences novērtēšanai”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) uzsāk jauna pasākuma „Atbalsts profesionālās kompetences novērtēšanai” īstenošanu, piedāvājot bezdarbniekiem iespēju saņemt finansiālu atbalstu ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanai.

NVA direktore Evita Simsone: “Daudzi darba ņēmēji, ilgus gadus strādājot kādā profesijā un praktiskajā darbā iegūstot profesionālās zināšanas, prasmes un iemaņas, ir kļuvuši par sava aroda meistariem, taču, piemēram, darbu zaudējot un meklējot jaunas nodarbinātības iespējas, viņiem ir grūti iekārtoties darbā savā profesijā, jo nav atbilstošas profesionālās kvalifikācijas apliecības. Lai darba vidē apmācīti speciālisti, kļūstot par bezdarbniekiem, būtu konkurētspējīgāki darba tirgū un pēc iespējas ātrāk varētu atrast darbu savā profesijā, NVA atlīdzinās viņiem ar profesionālās kvalifikācijas eksāmenu saistītos izdevumus, ja profesionālās kompetences novērtējums būs sekmīgs un pēc eksāmena tiks izsniegts profesionālo kvalifikāciju apliecinošs dokuments”.

Izdevumu atlīdzībai bezdarbniekam jāpiesakās savā NVA filiālē 10 darbdienu laikā pēc kvalifikāciju apliecinoša dokumenta iegūšanas. Atbalsta saņemšanai varēs pieteikties tie bezdarbnieki, kuri ir reģistrējušies NVA pirms savas profesionālās kompetences novērtēšanas procesa uzsākšanas. Izdevumus par profesionālās kompetences novērtēšanu NVA atlīdzinās mēneša laikā.

Bezdarbnieka zināšanu pārbaudi un atbilstību attiecīgās profesijas standartiem veic akreditētas izglītības iestādes vai akreditēti eksaminācijas centri, to saraksts ir pieejams Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) mājaslapā (www. ikvd.gov.lv).

Detalizētāku informāciju par Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” pasākumu „Atbalsts profesionālās kompetences novērtēšanai” var iegūt tuvākajā NVA filiālē vai NVA mājaslapas sadaļā Klientiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI