DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novada dome atbalsta Izglītības un sporta centra projektēšanas uzsākšanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

4. septembrī Alūksnes novada domes sēdē deputāti atbalstīja lēmuma projektu, nosakot Izglītības un sporta centra izveidi par pašvaldības izglītības iestāžu investīciju projektu. Deputāti apstiprināja projekta plānotās izmaksas un nolēma lūgt aizņēmumu Valsts kasē būvprojekta izstrādes nodrošināšanai.

Būvprojekta izstrāde sevī ietver būvprojekta sagatavošanai nepieciešamās izpētes, būvprojekta un tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi, specifikāciju sagatavošanu iekārtām un aprīkojumam, ēkas elektroapgādes pieslēguma tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, kā arī Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas angāra nojaukšanas projekta sagatavošanu.

Paredzēts, ka Izglītības un sporta centra būvprojekta izstrādes nodrošināšanai nepieciešamais finansējums, saskaņā ar veikto iepirkumu ir 703 906 EUR, no kuriem 300 000 EUR ir valsts finansējums, bet 403 966 EUR pašvaldība plāno aizņemties Valsts kasē. Kopējās plānotās Izglītības un sporta centra būvprojektēšanas un būvniecības izmaksas ir 10 761 973 EUR.

Lēmums par iepirkuma veikšanu Izglītības un sporta centra projektēšanai un būvniecībai Jāņkalna ielā 17A, Alūksnē, pieņemts Alūksnes novada domes 2018. gada janvāra sēdē.  Pašvaldības veiktajā iepirkumā līguma slēgšanas tiesības piešķirtas SIA “MONUM”.

Izglītības un sporta centrs ir viens no ilgāk gaidītajiem un nepieciešamākajiem objektiem Alūksnes novadā. Primāri tas ir nepieciešams Alūksnes pilsētas izglītības iestādēm, īpaši Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas darbības nodrošināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI