DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Svinīgi atklāta atjaunotā vēsturiskā Rīgas Franču liceja ēka

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 3. septembrī, Rīgas Franču licejs atgriezās savā atjaunotajā vēsturiskajā ēkā (Kr.Valdemāra ielā 48), kur turpmāk mācīsies liceja 7.-12. klašu skolēni. Savukārt 1.-6. klašu skolēni turpinās mācības liceja līdzšinējā ēkā Mēness ielā ēkā 8. Rīgas Franču liceja skolēniem, pedagogiem un vecākiem šis ir īpaši priecīgs jaunais mācību gads, jo turpmāk mācības šajā izglītības iestādē tiks nodrošinātas vienā maiņā.

Atklājot atjaunoto Rīgas Franču liceja ēku, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs novēlēja: „Lai izglītība Latvijā ir tāda kā šis Franču licejs – moderna, eiropeiska un ar vēstures tradīcijām.”

Rīgas Franču liceja direktore Vineta Rūtenberga sacīja: „Šodien, sagaidot Latvijas simtgadi, mēs ar lepnumu un atbildības sajūtu atgriežamies liceja vēsturiskajā ēkā. Mēs esam apņēmības pilni saglabāt šo garu un tradīcijas, lai arī nākamās paaudzes ar mums lepotos.”

Kopumā Kr.Valdemāra ielā 48 ir atjaunota 5355 kvadrātmetru liela vēsturiskās ēkas platība, kurā izveidota 31 mācību klase, garderobe 600 audzēkņiem, ēdamzāle ar 274 vietām, aktu zāle ar 209 sēdvietām, konferenču zāle, atsevišķas telpas sporta nodarbībām un skolas administrācijai. Visās telpās uzstādīts skolai nepieciešamais aprīkojumu un mēbeles.

Bijušā Franču liceja un Franču institūta ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 48 ir celta 1930. gadā pēc arhitekta I.Blankenburga projekta par Rīgas domes, Latvijas valdības un Francijas valdības līdzekļiem un līdz 30. gadu beigām bija Latviešu - franču tuvināšanās biedrības īpašums. Padomju laikā līdz 1951. gadam ēkā izvietojās Rīgas Anrī Barbisa 11. vidusskola, 70. gados - LVU Ģeogrāfijas fakultāte, vēlāk Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte.

Rīgas Franču liceja renovācija veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, īstenojot projektu Nr.8.1.2.0/17/I/023 „Rīgas Franču liceja Krišjāņa Valdemāra ielā 48, Rīgā, ēkas renovācija, nodrošinot ergonomiskas mācību vides ierīkošanu un inovatīvu informācijas un komunikāciju tehnoloģijas risinājumu ieviešanu”. ERAF līdzfinansējums bija gandrīz 6 miljoni eiro. Ēku pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma atjaunoja pilnsabiedrība „RERE Būve 1”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI