DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vircavā uzsāk jauna apgaismojuma izveidi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jelgavas novada pašvaldība augusta izskaņā Vircavas pagastā uzsākusi labiekārtošanas darbus divos ielu posmos – Platones un Jelgavas ielās, lai izbūvētu jaunu apgaismojumu.

“Tehniskais projekts paredz, ka abās ielās apgaismojums ir turpinājums jau esošajam apgaismojumam - Platones ielā tas uzstādīts vēl  padomju laikā, taču savu funkciju veic apmierinoši, bet Jelgavas ielā apgaismojums atjaunots 2015.gadā. Abu ielu turpinājumi - Platones ielā 686 metru garumā, Jelgavas ielā 855 metru garumā, līdz šim nav bijuši apgaismoti vispār. Ielas ir blīvi apdzīvotas, automašīnu plūsma nav maza, līdz ar to, iestājoties krēslai, riteņbraucējiem un gājējiem pārvietoties pa neapgaismotajām ielām kļūst bīstami. Esam gandarīti, ka šoruden noslēgsies darbs pie apgaismojuma uzstādīšanas. Jānorāda, ka tehniskā projekta izstrāde nebija viegla, jo tā paredzēja apgaismojuma izbūvi veikt Valsts ceļa nodalījuma zonā; tāpat projektētājiem lūdzām ņemt vērā lūgumu projektā iestrādāt risinājumus bērzu alejas saglabāšanai Jelgavas ielā. Esam gandarīti, ka nācās atbrīvoties tikai no vecajiem kokiem,” stāsta Vircavas pagasta pārvaldes vadītāja Rita Borščevska.

Platones un Jelgavas ielu apgaismojuma izveidi Vircavas pagasta pārvalde vēlējās aktualizēt jau pērn, bet diemžēl neveiksmīgas iepirkuma procedūras rezultātā plānotie darbi pārlikti uz 2018. gadu. Šogad, noslēdzoties atkārtotam iepirkumam, darbus objektā veic uzņēmums SIA “A.C./D.C.” Savukārt Vircavas pagasta apkārtnes infrastruktūras būvprojektu abās pagasta ielās izstrādāja SIA “TELMS”. Darbiem izmanto Jelgavas novada pašvaldības budžeta līdzekļus no Autoceļa fonda - 52 000 EUR apmērā.

Plānots, ka darbu izpilde noslēgsies septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI