DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Labklājības ministrija aicina uz sociālās uzņēmējdarbības konferenci

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija aicina interesentus uz sociālās uzņēmējdarbības konferenci, kas notiks 26. septembrī VEF kvartāla Kamerzālē, Ieriķu ielā 5a. Konferencē tiks aplūkoti aktuāli sociālās uzņēmējdarbības jautājumi: ar to saistītais normatīvais regulējums, finansējuma saņemšana un veiksmīga projektu realizācija.

Konferenci atklās labklājības ministrs Jānis Reirs, AS “Attīstības finanšu institūcija Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Liene Reine-Miteva.

Par to, kāda ir nepieciešamība pēc Sociālā uzņēmuma likuma, kāds ir tā konteksts un mērķis, stāstīs Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas pārstāve Agnese Frīdenberga. Uz jautājumiem − ko regulē un kādus praktiskus ieguvumus sniedz Sociālā uzņēmuma likums, kā iegūt sociālā uzņēmuma statusu un kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, pretendējot uz sociālā uzņēmuma statusu, − atbildēs Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis un Darba tirgus politikas departamenta ESF projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” vadītājs Juris Cebulis. Savukārt Altum Programmu attīstības departamenta vadītāja Madara Dambe-Krastkalne informēs par granta saņemšanas nosacījumiem un skaidros, kā sagatavot veiksmīgus finansējuma pieprasījuma projektus.

Tāpat konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kāda ir līdzšinējā pieredze veiksmīgu sociālo uzņēmumu izveidē un vadīšanā, − savā pieredzē dalīsies Valters Krētainis, sociālā uzņēmuma “KK Original Design” idejas radītājs un līdzdibinātājs, Cēsu Jaunās pamatskolas attīstības vadītāja Dana Narvaiša un biedrības “Cēsu Jaunā skola” valdes priekšsēdētāja Valda Malceniece. Savukārt savu sociālās uzņēmējdarbības veiksmes formulu atklās Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš.

Konferences noslēgumā visiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties kopīgā diskusijā par sociālās uzņēmējdarbības tendencēm un nākotnes attīstību Latvijā un sniegt savu redzējumu par sociālo uzņēmējdarbību Latvijā.

Dalība konferencē ir bez maksas. Pieteikties tai var līdz 17. septembrim, aizpildot tiešsaistes anketu. Pieteikuma anketa un plašāka informācija par konferenci pieejama ministrijas mājaslapā -  http://www.lm.gov.lv/news/id/7919.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI