DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolā ierodas ārvalstu studenti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākoties rudens semestrim, studijas Vidzemes Augstskolā (ViA) uzsāks 14 ārvalstu studenti no Beļģijas, Vācijas, Spānijas, Nīderlandes, Portugāles un Kazahstānas.

Studenti ViA ieradās Erasmus+ programmas, kā arī starpinstitucionālās sadarbības ietvaros, un studēs dažādās studiju programmās, apgūstot ne vien izvēlētos studiju kursus, bet arī latviešu valodu un kultūru.

Šo gadu laikā ViA ir izveidots plašs sadarbības tīkls. Tajā pārstāvētas vairāk nekā 100 augstskolas no 40 valstīm un šis skaitlis ar katru gadu pieaug.

Vidzemes Augstskolas starptautisko projektu vadītāja atzīst, ka tendence paliek nemainīga. “Pie mums regulāri brauc studenti no dažādām valstīm, retāk no Vācijas un Beļģijas. Priecājamies, ka šajā semestrī ViA tiks pārstāvētas šīs valstis.” Tāpat, pamatojoties uz ViA noslēgto starpinstitucionālās sadarbības memorandu, šajā semestrī ViA uzņem studentus no Kazahstānas.

Pirmajās dienās studenti tiek iepazīstināti ar augstskolu, Valmieras pilsētu un tās apkārtni, piedaloties ekskursijās, lekcijās un studentu organizētos pasākumos. Ārvalstu studenti kopā ar mentoriem – Vidzemes Augstskolas studentiem, piedalīsies arī Starptautiskajā uzkodu vakarā, ViA Debašu kluba un improvizācijas teātra “ViAGars” organizētajās aktivitātēs, kā arī tuvāk iepazīs viens otru “Jautājumu-atbilžu” vakarā.

Tāpat visu augustu un septembri Vidzemes Augstskolā Virtuālās un papildinātās realitātes laboratorijā asociētā profesora Arņa Cīruļa vadībā Erasmus+ programmas ietvaros darbojas praktikants Eray Akdemir no Adnan Menderes Universitātes Turcijā.

Vidzemes Augstskolā ievērojamākais ārvalstu apmaiņas studentu pieaugums pēdējos gados ir no Francijas, Spānijas, Nīderlandes, Portugāles, Gruzijas, Kazahstānas, Moldovas u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI