DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

PTAC brīdina par nedrošu atrakciju Jump and Fly

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina, ka atrakcijas iekārtas Jump and Fly lietošana var radīt riskus cilvēka veselībai un dzīvībai un aicina neizmatot šo pakalpojumu, īpaši ņemot vērā, ka atrakcijas lietošanas laikā ir noticis nelaimes gadījums.

Atrakcija Jump and Fly ietver nolēkšanu no pacēlāja uz zemē novietota piepūšamā matrača. Atrakcija tika piedāvāta Ghetto Games organizētajā “GG Fest” Ventspilī no 27.07. līdz.29.07.2018., ir zināms, ka šo pakalpojumu piedāvāja SIA “LGK Atrakcijas” un biedrība “STREETBASKET”. Pašlaik lieta saistībā ar atrakcijas Jump and Fly atbilstību drošuma prasībām ir izskatīšanā, un PTAC ir pieprasījis informāciju no iesaistītajām pusēm.

Līdz apstākļu noskaidrošanai PTAC iekārtas lietošanu ir apturējis, jo PTAC rīcībā nav apliecinājuma, ka atrakcija Jump and Fly atbilstu publisko atrakciju iekārtām noteiktajām drošības prasībām, savukārt atrakcijā izmantotais pacēlājs ir bīstamā iekārta, kas paredzēta darbu veikšanai augstumā un šāda tipa pacēlājus ir aizliegts izmantot publiskai lietošanai izklaides pasākumos.

PTAC aicina neizmatot atrakciju Jump and Fly un informējam, ka atrakciju pakalpojuma sniedzēja pienākums ir sniegt tikai drošu, cilvēka dzīvībai un veselībai nekaitīgu atrakciju pakalpojumu un pakalpojuma sniedzējs ir atbildīgs par sniegtā pakalpojuma drošumu. Līdz ar to jebkāda apliecinājuma parakstīšana, ka klients pats apzinās riskus un uzņemas atbildību, neatbrīvo pakalpojuma sniedzēju no atbildības par nedroša pakalpojuma sniegšanu.

Foto: www.ventasbalss.lv - https://www.ventasbalss.lv/foto/1418-ggfest-2-diena/45384

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI