DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Informācija par NEPLP 2018.gada 23.augusta sēdi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 23.augusta sēdē izskatīja un pieņēma lēmumus ar nozari saistītos jautājumos.

NEPLP izvērtēja VSIA “Latvijas Radio” (LR) un VSIA “Latvijas Televīzija” (LTV) darbības rezultātus saskaņā ar definētajiem finanšu un nefinanšu mērķiem 2017.gadā, atbilstoši 2016.gada 9.februāra Ministru kabineta noteikumiem Nr.95 (“Kārtība, kādā tiek vērtēti darbības rezultāti un finanšu rādītāji kapitālsabiedrībai, kurā valstij ir izšķirošā ietekme”). Balstoties uz šiem noteikumiem LR un LTV darbība 2017.gadā tika novērtēta ar “labi”.

NEPLP sēdē tika diskutēts par LTV satura kvalitātes izvērtējumu 2018.gada 1.pusgadā un satura kvalitātes vadības sistēmas pilnveidošanu. LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs iepazīstināja NEPLP ar sabiedriskā pasūtījuma satura kvalitātes izvērtējumu par 2018.gada pirmo pusgadu. Vērtēšanas sistēmas modelis tapis vairāku gadu garumā. Satura kvalitātes izvērtēšana notiek raidījumu vērtēšanas sēdē (LTV satura vērtēšanas padomē), kas sastāv no LTV atbildīgajiem darbiniekiem un ekspertiem. Lai nodrošinātu satura atbilstību sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem un kvalitātes standartiem, izvērtējumā tiek ņemts vērā arī ikgadējais LTV zīmola pētījums, ietverot sabiedriskā labuma testa kritērijus, NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes rekomendācijas un LTV redakciju ikmēneša vērtējums. Ņemot vērā arī izvērtējuma rezultātus, tiek pieņemts lēmums par LTV1 un LTV7 programmu saturu.

Pamatojoties uz elektroniskā plašsaziņas līdzekļa SIA “Content hub” iesniegumu, NEPLP anulēja minētā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa veidotās televīzijas programmas “TRICK” apraides atļauju Nr.AA-122/1. Padome arī lēma par valsts nodevas par apraides tiesību īstenošanas uzraudzību samaksas apmēra samazināšanu, nosakot to proporcionāli faktiskajam apraides atļaujas spēkā esamības laikam (dienu skaitam).

Sēdē tika uzklausīts ziņojums par SIA “Vidzemes televīzija” darbību. 2018.gada jūlijā skatītāji varēja vērot deviņus raidījumus ciklā “Latvijas stāsti. Personības”, četrus raidījumus “Nedēļa Latvijā”, un divus raidījumus ciklā “100 recepšu Latvijas simtgadei”. NEPLP lēma, ka SIA “Vidzemes televīzija” noteiktie sabiedriskā pasūtījuma uzdevumi un mērķi ir sasniegti un sabiedriskais pasūtījums š.g. jūlija mēnesī ir izpildīts.

Padomes sēdē tika izskatīts jautājums par AS “Radio SWH” izdarīto pārkāpumu - slēptas reklāmas izplatīšanu raidījumā “Braucamlaiks”, par ko administratīvā lieta uzsākta š.g.14.jūnijā. Padomes locekļi pieņēma lēmumu sodīt elektronisko plašsaziņas līdzekli AS “Radio SWH”, nosakot soda naudu 1000 EUR apmērā.

Sēdes noslēgumā NEPLP apstiprināja informatīvi izklaidējošās televīzijas programmas “TV-21M” (TB-21M) iekļaušanu Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā. Līdz ar šo lēmumu pie skatītājiem jaunā veidolā atgriežas iecienītā filmu televīzijas programma, kura agrāk bija pazīstama ar nosaukumu “TV-21”, kurai apraides atļauju pēc programmas īpašnieka SIA “TV-21R” lūguma NEPLP anulēja 26.jūlija sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI