DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

No 13.Saeimas kandidātu sarakstiem izsvītro arī NSL kandidātu J.Sadovski

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien “No sirds Latvijai” deputātu kandidātu saraksta 13.Saeimas vēlēšanās izsvītroja Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu Jevgēniju Sadovski.

J.Sadovskis no saraksta svītrots, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņu, ka uz kandidātu attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz vēlēšanās kandidēt personām, kuras sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta. 

Lai gan J.Sadovskis CVK iepriekš bija informējis, ka Lielbritānijā, kur likuma pārkāpums izdarīts, viņa sodāmība esot dzēsta, līdz šodienai CVK nebija saņēmusi šo faktu apliecinošus dokumentus. Šādus dokumentus šodienas sēdē CVK nevarēja uzrādīt arī pats kandidāts.

Ņemot vērā to, ka J.Sadovskis bija pieteikts Rīgas vēlēšanu apgabalā, atlikt lēmuma pieņemšanu par kandidāta svītrošanu ilgāk nebija iespējams. CVK nekavējoties ir jāuzsāk Rīgas vēlēšanu apgabala zīmju drukāšana, lai tās laikus pagūtu piegādāt pasta balsošanas iecirkņiem ārvalstīs, kuriem zīmes tālāk jānosūta vēlētājiem, kuri pieteikušies balsot pa pastu.

J.Sadovskis bija pēdējais no deputātu kandidātiem, par kura svītrošanu no 13.Saeimas kandidātu sarakstiem, CVK bija jālemj. Pavisam no 13.Saeimas deputātu kandidātu sarakstiem CVK kopā izsvītrojusi 10 kandidātus.

13.Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI