DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs Igaunijā piedalīsies starptautiskā konferencē un totalitāro režīmu upuru piemiņas pasākumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 23. augustā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Tallinā piedalīsies staļinisma un nacisma upuru atceres dienai veltītā starptautiskā konferencē, lai apspriestu turpmāko Baltijas valstu sadarbību totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanā. Vizītes ietvaros ministrs apmeklēs arī atceres dienai veltītos piemiņas pasākumus.

“Igaunijas organizētie atceres piemiņas pasākumi ir ieguldījums cilvēces apziņas modināšanai, kas skaidri parāda, ka šādi nodarījumi nav pieņemami, aizmirstami un atkārtojami. Vēlos uzsvērt nepieciešamību iet tālāk mūsu darbos un stiprināt kapacitāti, tādējādi palielinot okupācijas režīmos cietušo valstu ietekmi Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO). Ir būtiski informēt citu ANO dalībvalstu pārstāvjus par okupāciju un tās radītajām sekām,” uzsver tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, akcentējot Baltijas valstu un starptautisko nevalstisko organizāciju sadarbības lomu.

Ministrs atzinīgi novērtē kaimiņvalsts iniciatīvu un gribasspēku, kā arī aicina attīstīt sadarbību un apgūt vērtīgāko no Igaunijas pieredzes - ieslodzījuma vietu sistēma, vienots ekspertīžu centrs, uzturlīdzekļu piedziņas mehānismi, valsts valodas aizsardzība, kā arī tiesu un notariāta sadarbība.

Papildu informācija:

Š.g. 21. augustā, Latvijas un Igaunijas valdības kopīgajā paziņojumā ir norādījušas, ka Igaunija un Latvija piemin okupācijas režīmu upurus un novērtē sadarbību vēsturiskā mantojuma saglabāšanā un skaidrošanā, lai nodrošinātu mūsu valstu neatkarību, demokrātiju un tiesiskumu.

Piemiņas dienas pasākumu ietvaros Igaunijā tiks atklāts arī īpašs piemiņas memoriāls, valsts simtgadē godinot vairāk nekā 22 000 totalitāro režīmu upurus.

Kopš Eiropas Parlaments 2008. gadā pasludināja 23. augustu par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu katru gadu dažādās ES dalībvalstīs notiek starptautiska mēroga pasākumi totalitāro režīmu upuru piemiņai.

Šogad 23. augustā totalitāro režīmu upuru piemiņai veltīto konferenci organizēja Igaunijas Tieslietu ministrija un Igaunijas Vēsturiskās atmiņas institūts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI