DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Aicinām uz līdzdarbošanos, erudīcijas spēlēm un ģimenes sestdienu ES mājas Atvērto durvju dienās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas kultūras mantojuma dienās, 14. un 15. septembrī, Eiropas Savienības māja, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā vērs durvis lieliem un maziem, aicinot līdzdarboties un izzināt Eiropas Savienību.

Draugi un ģimenes, skolēni un skolotāji, studenti un visi interesenti aicināti individuāli vai pārī 14. un 15. septembrī fotografēt, risināt mīklas un tuvāk iepazīt dažādas ar Eiropas Savienību un kultūras mantojumu saistītas vietas un objektus galvaspilsētā, piedaloties foto orientēšanās spēlē „Izzini Eiropu Rīgā!”. Uzdevumi būs pieejami latviešu un angļu valodās.

Spēles uzdevumi 14. septembrī plkst. 10.00 būs publicēti www.esmaja.lv vai drukātā veidā saņemami ES mājā. Spēle ilgs līdz 15. septembra plkst. 14.00. Norises vieta – Vecrīga un tās apkārtne. Spēles noslēgums – ES mājā. Lai apmeklētu visus desmit kontrolpunktus, būs jānoiet apmēram pieci kilometri, visi uzdevumi izpildāmi apmēram divu stundas laikā.

Dalībnieki, kas sasniegs visus kontrolpunktus un izpildīs erudīcijas uzdevumus, uzreiz pēc finiša ES mājā saņems veicināšanas balvas. Starp visiem dalībniekiem, kas būs ieguvuši lielāko punktu skaitu, tiks izlozēti pieci dāvanu komplekti – grāmatnīcas dāvanu kartes un ES mājas suvenīri.

Gan piektdien, gan sestdien ikvienam interesentam būs iespēja saņemt informāciju par 2019. gadā gaidāmajām Eiropas vēlēšanām, kā arī apņemties tajās piedalīties un iesaistīt ģimeni, draugus un paziņas.

14. septembrī divu skolu – Rīgas Angļu ģimnāzijas un Dundagas vidusskolas – 12. klases piedalīsies interaktīvās nodarbībās “Eiropas vēlēšanas”.  Šī jauniešiem būs iespēja, aktīvi līdzdarbojoties, apjaust, kāpēc ir svarīgi būt pilsoniski aktīviem.

Piektdien plkst. 18.30 notiks “Prāta spēles” – astoņas komandas sacentīsies erudīcijā par Latviju Eiropas Savienībā, Eiropas vēlēšanām un citām tēmām. Dalība spēlē ir bezmaksas, informācija par komandu pieteikšanos 25. augustā būs publicēta Prāta spēļu Facebook lapā.

Septembrī Latvijā notiek Dzejas dienas, kas veido lielu nemateriālās kultūras bagātību. Turpinot Eiropas kultūras mantojuma dienu programmu, sestdien, 15. septembrī plkst. 12.00 ielūdzam uz jautru, muzikālu, izglītojošu piedzīvojumu visu vecumu bērniem un vecākiem – “Kas par traku, tas par traku!”.

Izrāde būs ceļojums dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijās, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē. Tās literārais pamats ir Ojāra Vācieša bērnu dzeja, muzikālo ietērpu veido Elizabetes Balčus oriģinālmūzika, vizuālo – Ingrīdas Zāberes (zīmols RECYCLED) neparastie tērpi. Režija – Dita Balčus, mūzika – Elizabete Balčus, aktieri – Egija Silāre, Māris Bezmers, mūziķi – Elizabete Balčus, Kristiāna Abiļeva un Artis Gāga.

Vietu skaits ierobežots! Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu esmaja@esmaja.lv. Lūgums norādīt bērnu skaitu un vecumu, kā arī pavadošo pieaugušo skaitu. 
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
 

Eiropas kultūras mantojuma dienas šogad notiek no 14. līdz 16. septembrim, piedāvājot tematisku kultūras pasākumu programmu, kuras mērķis ir tuvināt cilvēkus kultūras mantojumam, vairojot izpratni par tā saglabāšanu un aizsardzību.

Ar mērķi mudināt atklāt un iepazīt Eiropas kultūras mantojumu un stiprināt piederības izjūtu kopīgai Eiropas telpai, šis gads pasludināts par Eiropas Kultūras mantojuma gadu. Plašāka informācija pieejama šeit.

Eiropas vēlēšanas Latvijā notiks 2019. gada 25. maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un Eiropas Parlamentā no Latvijas ir jāievēl astoņi deputāti. Centrālās vēlēšanu komisijas informācija pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI