DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Arī šoruden NVA rīko Atvērto durvju dienu personām ar invaliditāti uzņēmumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”, piedāvājot darba meklētājiem ar invaliditāti klātienē iepazīt darba vidi. Šogad akcija norisināsies no 17. līdz 28.septembrim.

Akcijas dienās ar darba devējiem iepriekš saskaņotā laikā darba meklētāji ar invaliditāti viesosies uzņēmumos un iestādēs, lai gūtu praktisku priekšstatu par to darbību, darba procesu, darba kolektīvu un darba pienākumiem. Uzņēmējiem tā ir iespēja novērtēt cilvēku ar invaliditāti profesionālo potenciālu, atrast vajadzīgos darbiniekus un apliecināt sevi kā sociāli atbildīgus darba devējus.

Darba devēji dalībai akcijā var pieteikties līdz šī gada 14.septembrim, iesniedzot pieteikumu tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas uzņēmums vai iestāde, savukārt darba meklētāji ar invaliditāti, kuri nav reģistrēti NVA, dalībai Atvērto durvju dienā uzņēmumos var pieteikties tuvākajā NVA filiālē no šī gada 30.augusta līdz 14.septembrim, aizpildot pieteikumu.

Iniciatīvu rīkot “Atvērto durvju dienu personām ar invaliditāti uzņēmumos” NVA aizsāka 2017.gada rudenī, lai veicinātu personu ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un mazinātu stereotipus par darbinieku ar invaliditāti darba spējām. Pērn akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos” piedalījās 62 darba devēji un 207 personas ar invaliditāti.

Detalizētāka informācija par akciju un pieteikumu veidlapas atrodamas ”NVA tīmekļvietnē” vai jebkurā no 28 NVA filiālēm. Informācija par NVA atbalstu personām ar invaliditāti izlasāma NVA tīmekļvietnes sadaļā ”Personām ar invaliditāti”.

.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI