DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs tiekas ar jauno Igaunijas vēstnieku Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 20. augustā iepazīšanās vizītē pie ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ieradās Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Arti Hilpuss (Arti Hilpus).

Ārlietu ministrs apsveica vēstnieku ar stāšanos amatā un pauda gandarījumu par abu valstu ciešo sadarbību gan divpusēji, gan reģionālos formātos. A. Hilpuss uzsvēra apņemšanos savas kadences laikā turpināt attīstīt Latvijas un Igaunijas ciešos institucionālos kontaktus, sadarbību kultūrā, kā arī pārrobežu sadarbību. E. Rinkēvičs atzīmēja, ka par ciešajiem abu valstu kontaktiem liecina arī rīt, 21. augustā, gaidāmā Latvijas un Igaunijas pirmā kopīgā valdību sanāksme.

Puses pauda gandarījumu par Latvijas un Igaunijas ciešo sadarbību gan drošības politikas jautājumos, gan Eiropas Savienības dienaskārtībā, kur abas valstis vieno kopīgas pozīcijas. E. Rinkēvičs piebilda, ka svarīgi turpināt divpusējo sadarbību drošības jomā, kā arī kopīgi strādāt, stiprinot ārējo drošību.

A. Hilpuss Latvijā tika akreditēts 2018. gada 31. jūlijā. Darbu Igaunijas Ārlietu ministrijā uzsācis 1996. gadā. Iepriekš bijis vēstnieks Krievijā (2015-2018), vēstnieks Bosnijā un Hercegovinā, Maķedonijas Republikā, Montenegro un Serbijas Republikā ar rezidenci Tallinā (2012-2015) un vēstnieks Norvēģijā un Islandē (2009-2012).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI