DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Par godu Latvijas Mākslas akadēmijas 99. gadadienai atklās jaunas darbnīcu telpas Avotu ielā 36a

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 20. augustā, plkst. 13.00 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju Oļegu Burovu, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektoru Kristapu Zariņu, LMA Tēlniecības katedras vadītāju Bruno Strautiņu un LMA Metāla dizaina katedras vadītāju Arvīdu Endziņu par godu Latvijas Mākslas akadēmijas 99. gadadienai atklās jaunas darbnīcu telpas Avotu ielā 36a.

Lai jaunajās telpās ieviestu LMA radošo garu un akadēmisko veikumu, tās tiks nosauktas Tēlniecības katedras dibinātāja Konstantina Rončevska (1875-1935) vārdā. Konstantīns Rončevskis ir viens no izcilākajiem Latvijas skulptoriem, viņa nozīmīgākais veikums izpaudies portretu žanrā. Tēlnieks ir veidojis veselu latviešu kultūras darbinieku portretu plejādi: ķīmiķi Paulu Valdenu (1911), gleznotāju Vilhelmu Purvīti (1911), dainu tēvu Krišjāni Baronu (1923), tēlnieku Burhardu Dzeni (1925), komponistus Andreju Jurjānu (1925, 1927), Jāzepu Vītolu (1929) un Marģeri Skujenieku, valsts prezidentu Jāni Čaksti, dzejnieku Jāni Raini, gleznotājus Ludolfu Libertu, Jāni Tālbergu un pedagogu Kārli Dēķēnu.

Avotu ielas 36a ēkā ar gandrīz 503 kvadrātmetru platību ir pabeigti visi plānotie remontdarbi un turpmāk tajā darbosies LMA Tēlniecības katedras un LMA Metāla dizaina katedras vecāko kursu studenti un docētāji.

Ēkai ir veikti jumta seguma atjaunošanas darbi, logu un ārdurvju nomaiņa, fasādes atjaunošana, bēniņu siltināšanas darbi, elektrotīklu, vājstrāvu, ugunsdrošības sistēmu montāžas darbi, kā arī ir ierīkota jauna ventilācijas sistēma, un ir pārplānotas mācību procesam nepieciešamās telpas. Celtniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica pilnsabiedrība „AKN”.

Aicinām Latvijas Mākslas akadēmijas jauno darbnīcu atklāšanas pasākumā piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI