DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija par priekšvēlēšanu diskusijām ārpus Latvijas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija un mūsu valsts pārstāvniecības ārvalstīs jau gadiem ilgi cieši un sekmīgi sadarbojas ar Latvijas diasporas organizācijām un tautiešiem ārzemēs. Mēs vienmēr esam centušies stiprināt ārvalstīs dzīvojošo tautiešu saikni ar Latviju, tās kultūru un ikdienu.

Mums ir liels gandarījums par diasporas atsaucību un vēlmi piedalīties Saeimas vēlēšanās. Mēs priecājamies, ka sekmīgi attīstās diasporas un Latvijas politisko partiju pārstāvju dialogs par mūsu valstij nozīmīgiem jautājumiem.

Vienlaikus gribam vērst visu iesaistīto uzmanību uz to, ka, rīkojot ārvalstīs Saeimas priekšvēlēšanu diskusijas ir rūpīgi jāizvērtē katras konkrētās valsts tiesiskais regulējums un tradīcijas. Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, ja šādās priekšvēlēšanu diskusijās gribētu piedalīties Latvijā reģistrēto politisko partiju pārstāvji. Šādi gadījumi būtu jāsaskaņo ar konkrētās valsts Ārlietu ministriju.

Aicinām šādu plānoto priekšvēlēšanu diskusiju rīkotājus sazināties ar Latvijas ārlietu ministriju un mūsu vēstniecībām, lai novērstu jebkādus nevajadzīgus pārpratumus un noskaidrotu to, kādas formalitātes jākārto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI