DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Iesūti LU Botāniskā dārza vēsturiskās bildes un laimē gada abonementu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par godu 90.dzimšanas dienai, ko šogad svinēs LU Botāniskā dārza Augu māju siltumnīcas, aicinām iesūtīt vēsturiskas bildes, kas uzņemtas LU Botāniskajā dārzā, foto arhīva un jubilejas izstādes veidošanai. Iesniedz fotogrāfijas elektroniski, sūtot tās uz e-pastu: agnese.reke@lu.lv vai atnes kopiju uz Kandavas ielu 2. Izlozes kārtībā izvēlēsimies trīs veiksmīgos, kas iegūs savā īpašumā gada abonementu Latvijas Universitātes Botāniskā dārza apmeklējumam.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs pastāv kopš 1922. gada, savukārt Augu māju būvniecība uzsākās 1928. gadā. Tajā tika izvietotas tropu, subtropu un sukulentu augu kolekcijas – atsevišķi nodalījumi orhidejām, tropiskajiem ūdensaugiem, sukulentiem, kā arī tā funkcionēja kā pavairošanas un izmēģinājumu māja.  Māju komplekss tika pabeigts 10 gadu laikā. Tad māja bija 9 metrus augsta, bet 1953. gadā jumtu pacēla par 3 metriem, jo palma bija ieaugusi stiklos. 1972.g. beidza lielos rekonstrukcijas darbus, palmu māju uzcēla tādu, kā jūs redziet tagad – augstums 24 m, platība 550 m2. Kopējā platība augu mājām ir 1025 m2.

Augu mājās apskatāmi vairāk kā 1640 taksoni. Daudzi šeit sastopamie augi savā dzimtenē ir nozīmīgi kultūraugi, citi vērtīgi bioloģijas zinātņu izpētes objekti, citi pazīstami kā telpaugi. Augi gan senāk, gan tagad tiek vākti no visas pasaules - sēklu apmaiņā sadarbībā ar pasaules botāniskajiem dārziem, ekspedīcijās, pieredzes apmaiņas braucienos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI