DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
16. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas novada Snēpeles un Pelču pagastam atrasti jauni vadītāji

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārkārtas Kuldīgas novada Domes sēdē šodien, 16. augustā, deputāti Snēpeles pagasta pārvaldes vadītājas amatā apstiprināja Aigu Bulavu, savukārt Pelču pagasta pārvaldi vadīs Kristiāna Rubene.

A. Bulava uz amatu pretendēja jau 2017. gadā, kad Snēpelē meklēja pārvaldes vadītāju. Toreiz pēc sava redzējuma prezentēšanas un atbilžu sniegšanas uz jautājumiem, A. Bulava pēc iedzīvotāju balsojuma palika otrā. Viņa ir dzimusi un augusi snēpelniece, ieguvusi augstāko izglītību un pēc profesijas ir agronome. Ikdienā darbojas ģimenes zemnieku saimniecībā. Vairākus gadus (2005.–2009.) bijusi arī Snēpeles pagasta deputāte un administratīvās komisijas vadītāja. Dzīvojot Snēpelē kopš dzimšanas, labi pārzina pagastu un izprot iedzīvotāju vajadzības un intereses.

Pelču pagasta pārvaldes jaunā vadītāja K. Rubene drīz absolvēs Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesionālo maģistra studiju programmu tiesību zinātnē. Līdzšinējā darba pieredze gūta, strādājot Skrundas novada pašvaldībā un veicot sekretāres pienākumus – sagatavoto projektu lēmumu un iesniegumu izskatīšana. Bijusi arī Administratīvās komisijas locekle. Līdzšinējais darba pieredze pašvaldībā ļāvis izprast pārvaldības funkcijas un principus, komunikāciju ar cilvēkiem. Strādājusi arī Valsts ieņēmuma dienestā par galveno juristu nodokļu parādu piedziņas jomā.

Konkursam uz pagastu pārvalžu vadītāju amatiem pieteicās 12 pretendenti. Pārrunas notika divās kārtās, kurās konkursa komisija ne tikai uzdeva jautājumus un noklausījās pretendentu sniegtās atbildes, bet lika atrisināt sarežģītas situācijas, kas varētu rasties darba ikdienā. Pirms deputāti kandidātus apstiprināja amatā, A. Bulava un K. Rubene tikās ar pārvalžu darbiniekiem un atbildēja uz viņu interesējošiem jautājumiem.

Konkurss uz vakantajiem pagasta pārvalžu vadītāju amatiem tika rīkots no 4. līdz 23. jūlijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI