DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs sveiks starptautiskās nometnes “Baltic Guards 2018” dalībniekus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 17. augustā, plkst. 11.00 Mālpilī notiks Jaunsardzes un informācijas centra organizētās starptautiskās vasaras nometnes “Baltic Guards 2018” noslēguma ceremonija, kurā nometnes dalībniekus sveiks aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Jau ziņots, ka no 13. līdz 17. augustam Mālpils sporta centrā norisinās starptautiskā vasaras nometne “Baltic Guards 2018”, kurā piedalās 130 pusaudži un jaunieši no Baltijas valstu, Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas Jaunsardzes un radniecīgu jauniešu organizācijām.

Nometnes mērķis ir piedāvāt daudzveidīgas un kvalitatīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas, veicinot starpvalstu sadarbību un pieredzes apmaiņu, kā arī attīstot jauniešu līdera prasmes.

Nometnes laikā dalībnieki piedalās sporta spēlēs, viktorīnās, orientēšanās sacensībās, apgūst lauka kaujas iemaņas un pirmās palīdzības sniegšanu, prezentē savu valsti un organizāciju, kā arī iepazīst Latviju, dodoties dažādās ekskursijās.

Nometnes “Baltic Guards” tradīciju aizsāka Jaunsardzes un informācijas centrs, un pirmo reizi šāda nometne notika 2012. gadā Latvijā. Nometne katru gadu rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm.

Šogad, Latvijas valsts simtgadē, nometne atkal norisinās Latvijā, pulcējot ne tikai Baltijas valstu jauniešu organizācijas – Latvijas jaunsargus, Igaunijas zemessargu organizācijas “Kaitseliit” (Aizsardzības līga) zēnu organizāciju “Noored Kotkad” (“Jaunie ērgļi”) un meiteņu organizāciju “Kodutütred” (“Dzimtenes meitas”), Lietuvas strēlnieku organizāciju “Lietuvos šaulių sąjunga” (Lietuvas Strēlnieku apvienība) –, bet arī Lielbritānijas kadetu organizācijas “Army Cadet Force”, Polijas un Ukrainas kadetus vecumā no 14 līdz 19 gadiem.

Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, kuras dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 21 gadam. Kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, pilsonisko un patriotisko audzināšanu, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā. Jaunsargu apmācība notiek visā Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI