DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Top izmaiņas Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras cenrādī

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrija ir sagatavojusi grozījumu projektu izmaiņām Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras maksas pakalpojumu cenrādī. Projektu ceturtdien, 16. augustā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumu projekts paredz, ka turpmāk personām, kuras mācīsies vadīt traktortehniku, būs nepieciešama traktortehnikas vadītāja braukšanas mācību atļauja, ja to rīcībā nav transportlīdzekļu vai traktortehnikas vadītāju apliecība. To izsniegs Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra (VTUA), un samaksa par pakalpojumu būs 13,60 eiro.

Tiks precizēts traktortehnikas apmācību pakalpojuma nosaukums. Izglītības iestādes, kuras apmāca traktortehnikas vadītājus, līdz šim izņēma mācību atļauju. Pēc noteikumu stāšanās spēkā mācību atļauja tiks aizstāta ar mācību karti. Līdz ar to izglītības iestādēm būs jāmaina mācību atļauja pret mācību karti, un šā pakalpojuma cena būs nevis 99,60 eiro (par atkārtotu mācību karti izglītības iestādēm un komersantiem), bet gan 24,48 eiro (par mācību atļaujas nomaiņu pret mācību karti).

Plānots samazināt cenu par elektroniskās izziņas izsniegšanu no valsts informācijas sistēmas par traktortehniku vai tās piekabi. Patlaban šā pakalpojuma cena ir 7,10 eiro par vienu elektronisko izziņu, bet pēc noteikumu spēkā stāšanās par vienu elektroniskā formāta izziņu būs jāmaksā 1,98 eiro.

Plānots mainīt viena mēneša abonēšanas maksu komersantiem par valsts informācijas sistēmas starpsistēmu datu apmaiņu. Izvērtējot komersantu vidējo informācijas pieprasījuma apmēru mēnesī, abonēšanas maksu iecerēts paaugstināt no 121 eiro līdz 240 eiro mēnesī.

Vairāk informācijas par noteikumu projektu varat gūt Ministru kabineta tīmekļa vietnē – “Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 17. aprīļa noteikumos Nr. 225 “Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras maksas pakalpojumu cenrādis””. Noteikumu projekts vēl jāapstiprina valdībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI