DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiek Baltijas valstu jūras eskadras mācības “ BALTRON Squadex 18/2”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 10. līdz 16. augustam Latvijā notiek Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) mācībās “BALTRON Squadex 18/2”.

Mācību mērķis ir veicināt vienību sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt un pārbaudīt BALTRON vienību gatavību veikt uzdevumus.

Nacionālos bruņotos spēkus mācībās pārstāv Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku kuģi A-53 “Virsaitis”, M-06 “Tālivaldis”, P-09 “Rēzekne” un BALTRON štāba personāls, pavisam kopā aptuveni 100 karavīru un Lietuvas Jūras spēku kuģi N-52 “Jotvingis” un P-11 “Zemaitis”.

Mācībās piedalās arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki, Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras Ūdenslīdēju komanda, Mācību vadības pavēlniecības Jūras spēku Mācību centrs un Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga).

Mācības “BALTRON Squadex 18/2” sāksies Liepājā un noslēgsies Rīgā, kur 17. augustā BALTRON atzīmēs 20. gadadienu. 

BALTRON izveidoja 1998.gada augustā, lai nodrošinātu pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas jūrā miera un krīzes laikā. Par tās pirmo komandieri kļuva Latvijas jūras kapteinis Ilmārs Lešinskis. 

Baltijas valstis BALTRON sastāvā kuģus deleģē rotācijas kārtībā uz sešiem līdz 12 mēnešiem, veidojot vienību ar diviem mīnu kuģiem un štāba un apgādes kuģi. Eskadras kuģi piedalās jūras atmīnēšanas operācijās un militārajās mācībās, uzlabojot kuģošanas drošību Baltijas jūrā, kā arī meklēšanas un glābšanas darbos. 

BALTRON komandieris ir Lietuvas Jūras spēku virsnieks komandkapteinis Audrius Venckūnas, kurš šā gada 5.janvārī amatā nomainīja Latvijas Jūras spēku virsnieku komandleitnantu Kasparu Miezīti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI