DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Svinīgi atklās starptautisko jaunsargu nometni “Baltic Guards 2018”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 13. augustā, plkst. 15.45 Mālpils sporta centra stadionā Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Jaunsardzes patrons, atklās starptautisko jaunsargu nometni “Baltic Guards 2018”. Dalībniekus ar uzrunu sveiks Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs.

Kā ziņots iepriekš, Jaunsardzes un informācijas centrs (JIC) no 13. līdz 17. augustam Mālpils sporta centrā organizē starptautisku vasaras nometni “Baltic Guards 2018” Jaunsardzei un radniecīgām jauniešu organizācijām no Baltijas valstīm, Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas. Nometnē piedalīsies 130 pusaudži un jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem.

Nometnes mērķis ir piedāvāt daudzveidīgas un kvalitatīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas, lai veicinātu starpvalstu sadarbību un pieredzes apmaiņu, kā arī attīstītu līdera prasmes jauniešiem.

Nometnes laikā dalībnieki prezentēs savu valsti un organizāciju, piedalīsies viktorīnās, sporta spēlēs, orientēšanās sacensībās, trenēsies un sacentīsies dažādās disciplīnās (lauka kaujas iemaņas, alpīnisms, šaušana, pirmā medicīniskā palīdzība). Viņi dosies ekskursijās un piedalīsies dažādos piedzīvojumos (diskotēka, ugunskurs, filma “Nameja gredzens”, Siguldas piedzīvojumu parks “Tarzāns”).

15. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 norisināsies nometnes Viesu un mediju diena, uz kuru tiek aicināti viesu organizāciju vadītāji un darbinieki, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

17. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.00 notiks nometnes noslēguma ceremonija, kurā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzrunās nometnes dalībniekus un sveiks labākās komandas.

Nometnes “Baltic Guards” tradīciju aizsāka JIC, un pirmo reizi šāda nometne notika 2012. gadā Latvijā. Katru gadu rotācijas kārtībā nometne notiek kādā no Baltijas valstīm. Šogad, Latvijas valsts simtgadē, nometne atkal norisinās Latvijā, pulcējot ne tikai Baltijas valstu jauniešu organizācijas – Igaunijas zemessargu organizācijas “Kaitseliit” (Aizsardzības līga) zēnu organizāciju “Noored Kotkad” (“Jaunie ērgļi”) un meiteņu organizāciju “Kodutütred” (“Dzimtenes meitas”), Lietuvas strēlnieku organizāciju “Lietuvos šaulių sąjunga” (Lietuvas Strēlnieku apvienība), bet arī Lielbritānijas kadetu organizācijas “Army Cadet Force”, Polijas un Ukrainas kadetus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI