DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
09. augustā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas pusmaratonā aicina uz skrējienu Latvijai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau šajā nedēļas nogalē, 11. augustā trīspadsmito reizi norisināsies Kuldīgas pusmaratons, Bigbank “Skrien Latvija” 6. posms.

Par godu Latvijas simtgadei pirmo reizi pusmaratona sacensību programmā līdzās klasiskajām distancēm iekļauts īpašs jaunums – “Mans skrējiens Latvijai”.

Patriotiskā skrējiena distance būs 2 km gara, lai to varētu noskriet vai noiet ikviens neatkarīgi no fiziskās sagatavotības, tāpēc tajā aicināti piedalīties gan sportisti, gan ģimenes, vecāki ar bērniem, māmiņas ar bērnu ratiem un citi.

“Mans skrējiens Latvijai” solās būt emocionāls un patriotisma piesātināts, turklāt bez laika kontroles, jo tajā noteicošais nebūs ātrums, bet gan kopā būšana, tautas ciešās saiknes izjušana un piederības apliecināšana Latvijai. Skrējienam starts tiks dots 20.30 pēc kopīgi nodziedātas himnas. Dalībniekus trasē sagaidīs pacilājoši priekšnesumi. Finišā katrs saņems Kuldīgas tradicionālo magoņmaizi, kas gatavota pēc 16. gadsimta receptes, un akmeni no Dižjūras krastiem, kas rotāts ar sarkanbaltsarkano karogu un latvju zīmēm.

Reģistrācijas maksa skrējienam ir 3 EUR, bet tiem, kauri jau reģistrējušies kādai citai sacensību distancei – 1 EUR.

13. Kuldīgas pusmaratons

Kuldīgas pusmaratona trase, kā ierasts, vīsies cauri pilsētai, ļaujot skrējiena dalībniekiem izbaudīt Kuldīgas skaistākās vietas, unikālo vecpilsētu un gleznainās ainavas.

Kuldīgas pusmaratona starts un finišs būs Kuldīgas pilsētas estrādē. Numuru saņemšana un reģistrācija – no 14.30. Sacensības sāksies ar mazuļu rāpošanu 15.30, kam sekos bērnu skrējiens 16.00. BTA skrējienam un nūjošanas distancei 5,27 km garumā starts tiks dots 17.00, bet 18.00 startēs pusmaratonisti un tie, kuri būs izvēlējušies piedalīties 10,5 km garajā NIKE skrējienā. Sacensību uzvarētājus apbalvos 21.00. Ar sacensību programmu, trasi un nolikumu iepazīties, kā arī reģistrēties 13. Kuldīgas pusmaratonam iespējams: http://bigbankskrienlatvija.lv/lv/kuldigas-posms/ http://bigbankskrienlatvija.lv/lv/kuldigas-posms/.

Dalības maksa

Dalības maksa sacensībās: pusmaratonam – 35 EUR, NIKE skrējienam – 25 EUR, BTA skrējienam – 20 EUR (bērniem, kuri dzimuši 2000. gadā un jaunāki – 14 EUR), nūjošanas distancei – 20 EUR, bet bērnu skrējienam – 7 EUR.

Satiksmes ierobežojumi

Pusmaratona laikā satiksmei būs slēgtas vairākas ielas. No 16.00 līdz 21.00 – Ventspils iela no Akmeņu ielas līdz Kaļķu ielai, Akmeņu iela, Kaļķu iela no Akmeņu ielas līdz Upes ielai, Upes iela, Baznīcas iela no Upes ielas līdz Pils ielai, Baznīcas iela no Skolas ielas līdz Liepājas ielai, vecais tilts, Stendes iela no vecā tilta līdz Vijolīšu ielai, Kalnu iela no Baznīcas ielas līdz Skolas ielai, Skolas iela, Piltenes iela no Liepājas ielas līdz Grants ielai, Grants iela no Piltenes ielas līdz estrādei. No 9.00 līdz 21.00 satiksme slēgta Pētera ielā.

Pasākuma dienā aizliegta automašīnu stāvēšana Stendes ielā, Baznīcas ielā pie “Kūravas”. Pārējās ielās, kur vīsies trase, stāvēšana aizliegta no 16.00 līdz 21.00.

Sacensību laikā automašīnas trasē netiks ielaistas. Lūgums savlaicīgi izbraukt savus auto, ja šajā dienā paredzēts kurp doties. Paldies par sapratni!

Nakšņošanas iespējas Kuldīgā

Informācija par naktsmītnēm Kuldīgā un tās apkārtnē pieejama www.visit.kuldiga.lv, e-pasts: tourinfo@kuldiga.lv, mob. tālrunis: 29334403, tālrunis / fakss: 63322259. Sacensību organizatori piedāvā iespēju nakšņot arī Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13 – līdzi jāņem savs matracis un citas gulēšanai nepieciešamās lietas, izmaksas vienam cilvēkam – EUR 4. Manēžā būs iespēja nomazgāties siltā dušā, apmeklēt labierīcības un uzvārīt karstu ūdeni tējai vai kafijai. Aicinām pieteikties pa tālruni 63321942 vai 29180358.

Sacensības rīko Kuldīgas novada Dome, Kuldīgas novada sporta skola un sporta klubs “Katrīna”.

Sacensību organizatore Saila Jansone, tālr. 26 579 494, e-pasts: jansonesaila@inbox.lv, Ivo Solomahins, tālr. 29810990, e-pasts: ivo.solomahins@kuldiga.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI