DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs apmeklēs starptautisko operāciju veterānu bērnu nometni “Mazais Namejs”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 10. augustā, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis apmeklēs Valsts aizsardzības un patriotisma fonda “Namejs” organizēto nometni “Mazais Namejs”, kurā piedalās 85 starptautisko operāciju veterānu bērni no visas Latvijas.

Nometnē, kas no 5. līdz 11. augustam notiek Īvandes muižā Kuldīgas novadā, bērniem ir iespēja labāk iepazīt karavīra profesiju un ikdienu, kā arī uzzināt vairāk par skautu un gaidu kustību. Nometnes laikā dalībnieki iepazīst gan Nacionālo bruņoto spēku vienības, gan piedalās izturības pārgājienā, stratēģiskajās spēlēs un citās aktivitātēs.

Nometnes galvenie mērķi ir sniegt iespēju aktīvi un jēgpilni pavadīt vasaras brīvlaiku, attīstīt jaunatnes pilsoniskumu un patriotismu, iepazīstināt ar Latvijas bruņoto spēku ikdienu, attīstīt jauniešu patstāvību, spēju strādāt komandā un svinēt Latvijas simtgadi.

Nometne organizēta ar Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku, ASV vēstniecības Latvijā, AS “Latvijas Finieris”, SIA “Tallink”, Pasaules brīvo latviešu apvienības, Latviešu virsnieku apvienības un citu ziedotāju atbalstu.

Valsts aizsardzības un patriotisma fonda "Namejs" mērķis ir veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā, uzturēt starptautiskajās operācijās cietušo karavīru piemiņu un atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku attīstību un to uzdevumu izpildi valsts aizsardzībā. Fonda “Namejs” valdes priekšsēdētājs ir atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI