DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

12 jaunie profesionāļi pārstāvēs Latviju konkursā EuroSkills 2018

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) atlases konkursos noskaidrojusi labākos jaunos speciālistus, kuri dosies pārstāvēt Latviju starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2018. Konkurss notiks Budapeštā no 26. līdz 28. septembrim.

Iespēju pārstāvēt Latviju EuroSkills 2018 ieguva 12 jaunie speciālisti 10 prasmju konkursos:

  • modes tehnoloģijas - Laura Kreivina (Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskola) un Elīna Skrindževska (Jelgavas Amatu vidusskola);
  • skatlogu noformēšana - Luīze Mihailova (Liepājas Mākslas un dizaina vidusskola);
  • grafikas dizains - Katrīna Elizabete Sīle (Rīgas Valsts tehnikums);
  • informācijas un komunikācijas tehnoloģijas - Igors Būmanis (Rīgas Tehniskā koledža) un Ričards Trofimovs (Priekuļu tehnikums);
  • web lapu izstrāde - Gustavs Rācenājs (Rīgas Tehniskā koledžas);
  • flīzēšana - Danijs Slugovičs (Saldus tehnikums);
  • elektriskās instalācijas -  Aleksejs Tarasovs (Rīgas Valsts tehnikums);
  • smago spēkratu remonts un apkope - Jānis Ozols (Priekuļu tehnikums);
  • ēdienu gatavošana - Nils Ģēvele (Mālpils Profesionālās vidusskola);
  • restorāna pakalpojumi - Madara Miņina (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums).

Latvijas komandas vadītāja un VIAA direktore Dita Traidās uzsver: “EuroSkills konkursā satiekas izcilākie jaunie profesionāļi un nozaru eksperti no visas Eiropas. Tāpēc dalība šādā vērienīgā meistarības konkursā ir iespēja Latvijai apliecināt profesionālās izglītības starptautisko konkurētspēju. Latvija EuroSkills un WorldSkills piedalās jau no 2008. gada un ar lepnumu varu teikt, ka starptautiskajā mērogā esam izcili, jo medaļu skaitu ziņā uz vienu iedzīvotāju Latvijai ir vairāk medaļu nekā jebkurai citai pasaules valstij.”

Pirms jauno profesionāļu izvirzīšanas dalībai EuroSkills 2018, jaunieši savas prasmes demonstrēja  vispirms skolās, tad labākie no viņiem sacentās nacionālajā konkursā SkillsLatvia, kur godalgotie konkursanti ieguva iespēju piedalīties atlases konkursos, iepriekš rūpīgi gatavojoties. Vairāku mēnešu garumā 28 Latvijas komandas kandidāti nozares profesionāļu vadībā piedalījās VIAA organizētajās mācībās un meistarklasēs un turpinās gatavoties līdz konkursam Budapeštā.

Šogad konkursā EuroSkills 2018 piedalīsies ap 600 jauno profesionāļu no 28  valstīm, tajā skaitā arī 12 jaunieši no Latvijas profesionālās izglītības iestādēm. EuroSkills konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar pasaules mēroga profesionālās meistarības konkursu WorldSkills. Vairāk par iepriekšējo gadu Latvijas komandas sasniegumiem var atrast VIAA mājaslapas sadaļā SkillsLatvia.

Latvijas komandas dalību konkursā EuroSkills 2018 finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI