DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā darba vizītē ieradīsies Kanādas Apvienoto operāciju pavēlniecības komandieris

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nākamnedēļ darba vizītē Latvijā uzturēsies Kanādas Apvienoto operāciju pavēlniecības komandieris ģenerālleitnants Maikls Rulo (Michael Rouleau), lai tiktos ar aizsardzības nozares vadību un pārrunātu Latvijas un Kanādas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

Pirmdien, 23.jūlijā ģenerālleitnants M.Rulo apmeklēs Aizsardzības ministriju, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieku, Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieku brigādes ģenerāli Ivo Mogiļniju. 24. jūlijā Kanādas Apvienoto operāciju pavēlniecības komandieris apmeklēs Ādažu bāzi un iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes spējām un uzdevumiem, kā arī tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem, lai pārrunātu viņu dienesta gaitu Latvijā.

Plānots, ka 25.jūlijā ģenerālleitnants M.Rulo apmeklēs arī Latvijā izvietoto NATO spēku integrācijas vienību, kuras pamatuzdevums ir veicināt ātru un koordinētu sabiedroto spēku izvietošanu reģionā.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem. 

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI