DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pateicas Igaunijas vēstniekam par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 20. jūlijā atvadu vizītē pie ārlietu ministra Edgara Rinkēviča bija ieradies Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Teniss Nirks (Tõnis Nirk).

Ministrs pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu un darbu Latvijas un Igaunijas divpusējo attiecību stiprināšanā. Abas puses bija vienisprātis, ka sadarbība starp Latviju un Igauniju ir ļoti aktīva un daudzpusīga. Vizīšu apmaiņa ir regulāra un īpaši intensīva abu valstu simtgades gadā. Tāpat E.Rinkēvičs atzinīgi novērtēja regulārās neformālās abu valstu Ārlietu ministriju pārstāvju tikšanās. 

T.Nirks pauda gandarījumu par lielisko sadarbību kadences laikā. Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Igaunijas ekonomiskās sadarbības un tirdzniecības pieaugumu. Ministrs piebilda, ka šobrīd Igaunija ir trešais lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris. Savukārt vēstnieks atzīmēja, ka pēdējo gadu laikā Latvija kļūst par aizvien pievilcīgāku galamērķi Igaunijas tūristiem. 

Abas puses uzsvēra labo sadarbību arī kultūras jomā. E.Rinkēvičs piebilda, ka mūsu kopīgā dalība Londonas grāmatu tirgū un Baltijas valstu mākslinieku darbu izstāde Orsē muzejā Parīzē ir lieliski šīs sadarbības piemēri.

Teniss Nirks Latvijā tika akreditēts 2014. gada 2. septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI