DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Haralda Sīmaņa koncerts Palmu mājā. Noslēgsies jūlija koncertu sērija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 25. jūlijā, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ar leģendārā dziesminieka Haralda Sīmaņa koncertu noslēgsies vasaras koncertu sērija, kas trīs jūlija trešdienu vakarus priecēja dabas baudītājus zaļākajā un eksotiskākajā vietā Rīgā – Palmu mājā.

Jūlija koncertu sēriju noslēgs cienītais dziesminieks Haralds Sīmanis.  Dziesminieka īpašo balss tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu. Tēlaini dēvēts par tīrradni vai putnu ar paradīzes balsi. Haralda Sīmaņa sakomponēto melodiju skaits mērāms simtos. To skaitā arī instrumentālā un ērģeļmūzika. Haralds Sīmanis ir latviešu dziesminieks, ērģelnieks un ģitārists. Sīmanis regulāri sniedz koncertus un uzstājas dažādos pasākumos un festivālos. Mūziķis ir izdevis vairākus albumus. Viens no viņa populārākajiem skaņdarbiem ir balāde "Ezers", kuru 1980. gadā izpildīja "Mikrofona dziesmu aptaujas" noslēguma koncertā. Pēc šīs uzstāšanās Sīmanis ieguva plašu atpazīstamību un cienītāju pulku, kas līdz šai dienai kļuvis arvien bagātāks, nu jau ļaujot unikālo dziesminieku saukt par latviešu mūzikas leģendu. Īpašā atmosfērā Haralda Sīmaņa muzikālā bagātība būs klausāma mūžīgi zaļajā un eksotiskajā Palmu mājā.

LU Botāniskā dārza Palmu māja jeb subtropu siltumnīca ir 24 metrus augsta celtne, kas piepildīta ar  ievērojamu skaitu subtropu joslā mītošiem Latvijas apstākļiem eksotiskiem augiem. Šo augu īpašā aura apvienojumā ar teju gadsimtu senās celtnes īpašo akustiku veido eksotiskus apstākļus mūzikas baudīšanai, katram koncertam piešķirot papildus vērtību. Šogad Palmu māja svin 90. gadu jubileju kopš pamatakmens ielikšanas.

Ieeja uz koncertiem, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē https://www.botanika.lu.lv/nacciemos/. LU Botāniskā dārza abonementu un ielūgumu īpašnieki arī koncertu vakaros dārzu un pasākumu var apmeklēt bez papildus samaksas.

Iesakām uz koncertiem ierasties laicīgāk, lai gūtu ne vien muzikālo baudījumu, bet arī pastaigas gaitā  atpūstos pēc garās darba dienas un baudītu LU Botāniskā dārza brīvdabas un augu māju kolekcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI