DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Latvija iepazīstina ANO dalībvalstis ar paveikto Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar Ņujorkā ANO Augsta līmeņa politikas forumā ilgtspējīgai attīstībai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas pastāvīgo pārstāvniecību ANO, rīkoja blakus pasākumu par virzību uz aprites ekonomiku. Tajā VARAM valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola un nevalstiskās organizācijas “Zaļā brīvība” pārstāvis Jānis Brizga prezentēja Zaļā publiskā iepirkuma īstenošanu Latvijā.

Pieredzē par aprites ekonomikas īstenošanu, dalījās Igaunija, Slovēnija, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESC) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD). Dalībnieki diskutēja par digitālajiem risinājumiem aprites ekonomikas veicināšanai, par atbilstoša normatīvā regulējuma nepieciešamību virzībai uz aprites ekonomiku, kā arī par aprites ekonomikas pārvaldību pilsētās.

17. jūlijā ANO Augsta līmeņa politikas forumā ilgtspējīgai attīstībai laikā, Latvija prezentēja arī paveikto Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā nacionālā un globālā līmenī. Latvijas ziņojumu sniedza Ministru prezidenta biedrs, Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Šī bija pirmā reize, kad Latvija uzstājās ar prezentāciju šajā formātā. A.Ašeradens iepazīstināja ar Latvijas pieredzi, veicinot inovatīvu un ekoefektīvu ekonomiku, kā arī informēja par Latvijas paveikto, sekmējot ilgtspējīgu patēriņu un ražošanu. Papildus A.Ašeradens piedalījās ANO vispārējās debatēs par ilgtspējīgas attīstības jautājumiem, kurā uzsvēra Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanas iespējas un izaicinājumus nacionālā un globālā līmenī. Līdz ar A.Ašeradenu uzstājās biedrības “Latvijas Platformas attīstības sadarbībai” vadītāja Inese Vaivare. I.Vaivare uzsvēra nevalstiskā sektora un iedzīvotāju ieguldījumu Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā, kā arī norādīja, ka progresu var panākt, tikai sadarbojoties visām pusēm.

ANO Ģenerālā asambleja 2015. gadā pieņēma Dienaskārtību 2030 ilgtspējīgai attīstībai – globālu vienošanos nabadzības izskaušanai un ilgtspējīgas attīstības veicināšanai līdz 2030. gadam. Vienošanās nosaka 17 Ilgtspējīgas attīstības mērķus un 169 apakšmērķus, kas aptver vides, sociālo un ekonomiskās attīstības dimensijas. ANO Augsta līmeņa ilgtspējīgas attīstības forums pārskata un izvērtē Dienaskārtības 2030 īstenošanu. Foruma laikā ANO dalībvalstis brīvprātīgi prezentē to progresu Dienaskārtības 2030 īstenošanā. Šogad maijā Latvijas valdība apstiprināja nacionālo ziņojumu par ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanu, tas ir pieejams šeit: https://www.pkc.gov.lv/lv/LV-zinojums-ANO

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI