DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Peldēšanās Rīgas piekrastes pludmalēs ir droša

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pašvaldība saņēmusi informāciju no Veselības inspekcijas, ka 17. jūlijā speciālisti atkārtoti apsekojuši Vakarbuļļu, Daugavgrīvas un Vecāķu pludmales un secinājuši, ka patlaban aļģu masveida akumulēšanās nav konstatēta, līdz ar to riska peldētāju veselībai nav.

Tāpat, atbilstoši pašvaldības pasūtītajām aļģu sugu sastāva analīzēm ūdens paraugos, kas tika paņemti pagājušajā nedēļā, potenciāli toksisko zilaļģu sugu, kas iesāļos ūdeņos var producēt toksīnus, kopējā aļģu biomasā ir maz.

Inspekcija norāda, ka situācija ar fitoplanktona aļģu savairošanos Baltija jūrā un Rīgas jūras līcī joprojām ir dinamiska un iespējama atkārtota to saskalošana no Baltijas jūra atklātās daļas.

Pastāvot ilgstoši karstajam un sausajam laikam, zilaļģu savairošanās var notikt arī iekšzemes ūdeņos. Tāpēc inspekcija aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens un/vai aļģu saskalojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI