DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izveidos trīs jaunus valsts un pašvaldību vienotos klientu apkalpošanas centrus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 10. jūlijā Ministru kabinets atbalstīja trīs jaunu valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) izveidi Alūksnē, Bauskā un Talsos. Centri piedāvās vairāku valsts un pašvaldību iestāžu ekspertu konsultācijas un pakalpojumus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards: “Mūsu mērķis ir nodrošināt viegli pieejamus klātienes pakalpojumus visiem Latvijas iedzīvotājiem kā pilsētās, tā arī reģionos. Ir būtiski, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu saņemt svarīgu informāciju un pakalpojumus, lieki netērējot laiku un nemērojot garu ceļu. Valstij ir jābūt atvērtai un sabiedrībai draudzīgai – tādēļ sadarbībā ar pašvaldībām, veidojot klientu centrus, mēs sniedzam cilvēkiem nepieciešamo informatīvo atbalstu un nodrošinām iespējami vieglu pakalpojumu pieejamību. Turklāt iespēja saņemt pakalpojumus vienuviet, veicina iedzīvotāju komunikāciju ar valsts pārvaldi.”'

Plānots, ka Alūksnes novadā tiks izveidots jauns VPVKAC, kurš savu darbību uzsāks šī gada 1. decembrī. VPVKAC iedzīvotāji varēs saņemt Lauku atbalsta dienesta (LAD), Valsts zemes dienesta (VZD), Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) ekspertu konsultācijas un pakalpojumus.

Bauskas novada VPVKAC darbu plāno uzsākt šī gada 3. septembrī. VPVKAC iedzīvotājiem nodrošinās LAD, VID, VZD un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) speciālistu konsultācijas un pakalpojumus.

Savukārt Talsu novada VPVKAC darbu plānots uzsākt šī gada 3. decembrī. Talsu novada VPVKAC iedzīvotājiem būs pieejami VID un Valsts vides dienesta pakalpojumi, VZD un VSAA konsultācijas un pakalpojumi.

Papildus VPVKAC klientu apkalpošanas speciālisti iedzīvotājiem sniegs konsultatīvu un praktisku atbalstu portāla latvija.lv e-pakalpojumu pieteikšanā, darbā ar datoru un eID viedkaršu lasītāju lietošanu.

VPVKAC izveide tiek finansēta no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts budžeta programmas 30.00.00 "Attīstības nacionālie atbalsta instrumenti", kopā 3 VPVKAC izveidei paredzēts piešķirt finansējumu 149 663,22 EUR apmērā:

  • Alūksnes novada domei 49 663,22 EUR;
  • Bauskas novada domei 50 000,00 EUR;
  • Talsu novada domei 50 000,00 EUR.

Jau ziņots, ka VARAM VPVKAC tīkla izveidi uzsāka 2015. gadā, un gada noslēgumā tika atvērti 56 klientu apkalpošanas centri visā Latvijā. 2017. gada izskaņā kopējais VPVKAC skaits sasniedza 72, savukārt 2018. gada 1. pusgadā to kopējais skaits ir 78 visā Latvijas teritorijā. Šī gada nogalē darbu uzsāks Iecavas novada un Vecumnieku novada VPVKAC, kas nozīmē, ka 2018. gada izskaņā Latvijā kopumā darbosies 83 VPVKAC – 74 novadu nozīmes VPVKAC un 9 reģionālās nozīmes VPVKAC.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI