DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere ar Portugāles vēstnieku pārrunā ciešākas parlamentārās sadarbības iespējas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeimas kanceleja

Latviju un Portugāli kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstis vieno cieša sadarbība, kā arī kopīgas intereses reģiona drošības jautājumos. Līdzšinējā veiksmīgā pieredze sniedz labu augsni ciešākiem parlamentārajiem kontaktiem, aktivizējot sadarbību un pieredzes apmaiņu starp abu valstu likumdevējiem, otrdien, 17.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar jauno Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Enrīki Silveiru Boržešu (Henrique Silveira Borges).

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veicināt parlamentu komisiju ciešākus kontaktus. Kā akcentēja I.Lībiņa-Egnere, Saeimā darbojas arī deputātu grupa sadarbībai ar Portugāles parlamentu.

Latvija atzinīgi vērtē Portugāles ieguldījumu NATO gaisa telpas patrulēšanas misijā Baltijas reģionā. Vienlaikus ir nepieciešams nostiprināt un attīstīt NATO klātbūtni, un Portugāles atbalsts šajā ziņā ir ļoti svarīgs, sacīja I.Lībiņa-Egnere.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pauda interesi attīstīt sadarbību arī kultūrā un izglītībā. Puses izcēla valodas un kultūras studiju lomu divpusējo attiecību stiprināšanā.

I.Lībiņa-Egnere un vēstnieks pauda gandarījumu par nesen atklāto Latvijas goda konsulātu Lisabonā. Tas var kalpot kā spēcīgs impulss Latvijas un Portugāles sadarbības stiprināšanai, jo īpaši biznesa kontaktu jomā, pauda priekšsēdētājas biedre.

Enrīke Silveira Boržešs Portugāles diplomātiskajam dienestam pievienojās 1979.gadā. Iepriekš bijis Portugāles vēstnieks Saūda Arābijā, Korejā un Argentīnā, savukārt nerezidējošā vēstnieka pienākumus pildījis Jemenā, Kuveitā, Bahreinā, Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā un Paragvajā. Šobrīd vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157699157222245

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI