DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents akreditē Portugāles, Afganistānas un Saūda Arābijas vēstniekus Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 2018. gada 17. jūlijā, Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Portugāles, Afganistānas un Saūda Arābijas vēstniekus.

Sarunas laikā ar Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Enriki Silveiru Boržešu (H.E. Mr Henrique Silveira Borges), Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzinīgi novērtēja Portugāles ieguldījumu NATO sabiedroto veiktajā Baltijas gaisa telpas patrulēšanā. Eiropas Savienības (ES) ietvaros Latvijai un Portugālei ir kopīgas intereses enerģētikas jautājumos, kā arī attiecībā uz jauno ES daudzgadu budžetu. Tāpēc būtiski šajos jautājumos turpināt konsultācijas un sadarbību. Vienlaikus Latvija saredz potenciālu ciešākai sadarbībai ekonomikā, kā arī tūrismā, kultūrā un izglītībā.

Tiekoties ar Afganistānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Gulu Husainu Ahmadi (H.E. Mr Gul Hussain Ahmadi) Valsts prezidents pauda atbalstu Afganistānas valdības centieniem nodrošināt valstī ilgtermiņa drošību, stabilitāti un attīstību. Terorisms rada nopietnus draudus starptautiskajam mieram un drošībai, tādēļ ir nepieciešama visaptveroša un koordinēta starptautiskā sadarbība. Latvija jau šobrīd sniedz atbalstu Afganistānai dažādos formātos, gan piedaloties Resolute Support misijā, gan finansiāli atbalstot Afganistānas bruņotos spēkus un līdzdarbojoties dažādos projektos ar mērķi stiprināt robežkontroli un nelegālās tirdzniecības plūsmas Centrālāzijas reģionā, kas ir cieši saistīts ar drošību Afganistānā. Lai stiprinātu drošību reģionā ilgtermiņā, Latvija ar starptautiskajiem partneriem ir apņēmusies turpināt dalību NATO miera misijā Afganistānā. Tāpat Latvija ir gatava turpināt sadarboties gan divpusēji, gan arī starptautiskajās organizācijās.

Savukārt sarunā ar Saūda Arābijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Dr. Faisalu Gulamu (H.E. Dr Faisal Ghulam), Valsts prezidents Raimonds Vējonis apliecināja Latvijas vēlmi veicināt politisko dialogu ar Saūda Arābiju. Martā tika akreditēta pirmā Latvijas vēstniece Saūda Arābijā Astra Kurme. Abām valstīm ir potenciāls ciešākai sadarbībai lauksaimniecības, pārtikas ražošanas, mežsaimniecības, kokapstrādes un farmācijas, kā arī pakalpojumu nozarē, jo īpaši transporta, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un veselības tūrisma jomā. Būtiski ir veicināt arī sadarbību izglītības jomā starp universitātēm – gan studentiem, gan mācībspēkiem. Tāpat Raimonds Vējonis uzsvēra Latvijas ieinteresētību parakstīt saprašanās memorandu starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Saūda Arābijas palātu padomi, kā arī Konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem un kapitāla un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI