DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Liepājā notiks Jūras spēku kuģa M-08 “Rūsiņš” svinīgā pavadīšanas ceremonija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 18.jūlijā, plkst.17:30 Liepājā notiks Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras mīnu kuģa M-08 “Rūsiņš” svinīgā pavadīšanas ceremonija uz dežūru NATO 1.pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā (SNMCMG1), kas ir daļa no Alianses Reaģēšanas spēku jūras komponentes.

M-08 “Rūsiņš” NATO 1.pastāvīgajai jūras pretmīnu grupai pievienosies 21.jūlijā Frederikshavnas ostā, Dānijā. Dežūras aktīvā fāze Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā ilgs līdz decembra beigām.

NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa ir viena no četrām NATO pastāvīgajām Jūras spēku grupām. NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas veido NATO Reaģēšanas spēku jūras komponenti, kas darbojas kā tūlītējas reaģēšanas spēki. NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa ir viena no divām alianses jūras komponenta daudznacionālām vienībām, kas izveidota mīnu iznīcināšanas operāciju veikšanai, un NATO Reaģēšanas spēku sastāvā spēj veikt pretmīnu darbību jūrā noteiktā gatavības laikā.

Ikdienā grupas kuģi piedalās apmācībā, veic manevrēšanas vingrinājumus, kuģošanas treniņu, piedalās arī militārajās mācībās, kurās iznīcina mīnas. Kā viens no pakārtotajiem uzdevumiem ir patrulēšana, kuras laikā NATO klātbūtne tiek demonstrēta gan jūrā, gan krastā, kā arī ostu vizīšu laikā.

Latvijas bruņotie spēki NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā piedalās kopš 2007. gada. 2017.gadā SNMCMG1 komandvadību pirmo reizi pārņēma Latvija. NATO karogs tika pacelts uz Jūras spēku štāba un apgādes kuģa A – 53 “Virsaitis”. 2018. gada janvārī grupas komandvadību no Latvijas pārņēma Beļģijas Jūras spēki.

Mediju ievērībai!

Aicinām rīt, 18.jūlijā plkst.17:10 Liepājas ostas 89.piestātnē apmeklēt Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras mīnu kuģa M-08 “Rūsiņš” svinīgo pavadīšanas ceremoniju, piesakot savu dalību pasākumā līdz šodienas, 17.jūlija plkst.16:00, rakstot uz e-pastu sandra.brale@mod.gov.lv, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu vai pases numuru, kā arī pārstāvēto mediju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI