DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
13. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas novada muzejā uzzied karalisko liliju izstāde

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 27. līdz 29. jūlijam Kuldīgas novada muzeja ekspozīcijā “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā” būs skatāma liliju izstāde, kura veidota sadarbībā ar Liliju audzētāju biedrību “Lilium Balticum”.

Cēlās un krāšņās dārza karalienes lilijas Kuldīgas novada muzejā būs izstādītas jau esošā ekspozīcijā “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā”. Interjeru un 20. gs. mēbelējumu papildinās liliju ziedi, priecējot ar krāsām, smaržām un formām. Izstādē varēs redzēt vairāk nekā 30 liliju šķirnes, izvēlēties, kas vislabāk patīk, pasūtīt sīpolus, kā arī saņemt zinošu audzētāju konsultācijas par stādīšanu un audzēšanu. Liliju daudzveidība ir tik liela, ka katrs interesents var atrast savam dārzam piemērotākās šķirnes gan augu augstuma, gan krāsu, gan ziedēšanas laika ziņā. Pateicoties dažādu šķirņu atšķirīgajiem ziedēšanas periodiem, priecāties par liliju krāšņumu iespējams visas vasaras garumā.

Kuldīgas novada muzejā lilijas apskatei sarūpējuši selekcionāri un kolekcionāri – Antra Balode no Saulkrastiem, Guntis un Ināra Granti no Daugmales, Aivars un Inta Laķi no Ogres, Andris un Ilona Krūmiņi no Blomes, Sondra Riekstiņa no Slampes, Agra Straumane  no Elejas u.c.

Liliju audzētāju biedrība “Lilium Balticum” apvieno liliju kolekcionārus, selekcionārus un audzētājus. Tā regulāri rīko liliju izstādes kā Rīgā, tā citās Latvijas pilsētās, organizē ekskursijas pie audzētājiem, lekcijas un seminārus, popularizē lilijas, un it sevišķi Latvijas selekcionāru izveidotās šķirnes.

Kuldīgas novada muzeja pirmajā stāvā visu mēnesi būs apskatāma mākslinieces Ilzes Riekstiņas fotogrāfiju izstāde “Karaliskā lilija”.

Ieejas maksa:  1,50 EUR pieaugušajiem, 1 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem, Kuldīgas novada izglītības iestāžu audzēkņiem ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas par Liliju audzētāju biedrību “Lilium Balticum”: http://liliumbalticum.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI