DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē izteiks priekšlikumus KLP uzlabošanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 16. jūlijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē piedalīsies ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē. Eiropas Komisija (EK) šāgada 1. jūnijā nāca klajā ar regulu kopumu, kas būs pamats Kopējās lauksaimniecības politikai (KLP) pēc 2020. gada.

Ministru padomes galvenais jautājums, par ko ministri diskutēs, ir KLP pēc 2020. gada ieviešanas modelis – vai tas ir pietiekami vienkāršs un vai nodrošinās dalībvalstīm pietiekamu rīcības brīvību.

EK piedāvājums paredz nozīmīgas izmaiņas KLP plānošanā, nosakot dalībvalsts Stratēģisko plānu izstrādi un sasniedzamo rezultātu plānošanu. Ministru padomes diskusijā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs izteiks priekšlikumus, kā EK ierosināto KLP ieviešanas modeli uzlabot, lai novērstu pārāk lielu administratīvo slogu Latvijai.

Ministru padomes sanāksmē Austrija iepazīstinās dalībvalstu ministrus ar savas prezidentūras ES Padomē darba programmu. Šāgada 1. jūlijā Austrija pārņēma ES Padomes prezidentūras darbu jau trešo reizi (iepriekš - 1998. un 2006. gadā). Austrijas prezidentūras moto ir “Eiropa, kas aizsargā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI