DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
13. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Būtiska informācija par satiksmi “Dzīres Kuldīgā” laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2017. gada Dzīru atklāšana

FOTO: Sandris Kuzmickis

Kuldīgas pilsētas festivāla “Dzīres Kuldīgā” laikā no 19. līdz 22. jūlijam paredzēti dažādi satiksmes ierobežojumi. Tāpat svētku viesu ērtībai darbosies vairākas bezmaksas autostāvvietas. Aicinām kuldīdzniekus un pilsētas viesus rūpīgi sekot ceļa zīmēm un norādēm.

Ar satiksmes ierobežojumiem jārēķinās Pilsētas laukumā, kur notiks dažādi pasākumi un darbosies atrakciju parks. Slēgts būs posms Piltenes un Liepājas ielas krustojumā pie Pilsētas laukuma. Satiksmei slēgta būs Pasta un Baložu iela, bet daļēji slēgta būs: Baznīcas iela (no Policijas ielas krustojuma), Skolas iela, 1905. gada iela no Smilšu ielas krustojuma.

Vairākās vietās pilsētā būs izvietotas apstāšanās aizlieguma zīmes – gar Pilsētas laukumu un Pilsētas laukumā, Pētera ielā, Baznīcas ielā pie vecajām dzirnavām un pie ieejas Pilsētas dārzā, Jelgavas ielā no Annas ielas līdz Diakonijas centram, kā arī Mucenieku ielā no Dzirnavu ielas līdz Raiņa ielai.

Piektdien, 20. jūlijā, koncertuzveduma “Liksim grīdai putēt” apmeklētājus aicinām doties uz norises vietu Pilsētas estrādē ar kājām, automašīnu novietojot citur pilsētā. Lai neveidotos rindas pie ieejas estrādē, lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

Sestdien, 21. jūlijā, saistībā ar svētku gājienu no 20.00 līdz gājiena noslēgumam būs slēgta satiksme pāri vecajam Ventas tiltam un ap svētku gājiena maršrutu. Gājiena maršruts notiks: no vecā Ventas tilta pa Baznīcas ielu līdz Rātslaukumam, pa Liepājas ielu, gar Pilsētas laukumu pa Smilšu un Pētera ielu uz Pilsētas estrādi. Svētku gājiena laikā būs slēgta arī Kalna iela.

Visas Dzīru dienas, 19.–22. jūlijā, svētku viesu ērtībai darbosies bezmaksas stāvvietas Dzirnavu ielā 13 (pie Māras dīķa), Mucenieku ielā 20 (pie veikala “Maxima”), Mucenieku ielā 45 (bijušā krāmu tirgus teritorijā), Piltenes ielā 25 (pie ģimnāzijas stadiona), Kaļķu ielā 14 (“Mobile A” sētā), Akmeņu ielā un Krasta ielā. Svētkos būs pieejams arī stāvlaukums Raiņa ielā 21 pie Kuldīgas kultūras centra. Papildus stāvvietas invalīdiem būs izveidotas Pilsētas laukuma neaizslēgtajā daļā. Pašvaldības policija aicina viesus, kuri Kuldīgā iebrauks no Rīgas puses, automašīnas atstāt Pārventā (Stendes ielas visā garumā un Krasta ielā), veco Ventas tiltu šķērsojot ar kājām. Apmeklētājus aicinām izmantot tuvākās auto stāvvietas un doties uz norises vietu ar kājām.

Ar izvērstu Kuldīgas pilsētas festivāla “Dzīres Kuldīgā” pasākumu programmu, kā arī citu noderīgu informāciju iespējams iepazīties mājaslapā www.kuldiga.lv. Īpašajā “Dzīru” sadaļā http://kuldiga.lv/lv/kultura/dzires-kuldiga atrodama svētku programma PDF formātā (ērtākai apskatei un izdrukāšanai), kā arī ir iespējams apskatīt pasākumu programmu hronoloģiskā secībā, pasākumu norises vietu karti un aktuālās ziņas par svētku pasākumiem.

Pašvaldības policija atgādina. Kuldīgas vecpilsētā noteikts ieteicamais braukšanas ātrums līdz 30 km/h, pilsētā tiek veikta videonovērošana. Pašvaldības policijas tālrunis 28881288 (darbojas visu diennakti).

Kuldīgas pilsētas festivālu “Dzīres Kuldīgā” rīko Kuldīgas novada Dome un Kuldīgas kultūras centrs.

Tā noteikti būs vislabākā nedēļas nogale šovasar!

Pasākumu programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI