DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks svinīgā karavīru pavadīšanas ceremonija uz starptautiskajām operācijām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 13.jūlijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks, Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs tiksies ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus pretterorisma operācijā “Inherent Resolve” Irākā un Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā “Atalanta”.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņems ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Pretterorisma operācijā Irākā Latvija piedalās ar apmācības grupu, kas integrēta Dānijas kontingenta sastāvā. ASV vadītās starptautiskās koalīcijas spēku karavīri veic Irākas drošības spēku apmācīšanu cīņai pret teroristisko grupējumu.

Pretpirātisma operācija “Atalanta” ir Eiropas Savienības Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotās laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā jūras operācija, kas tiek veikta Eiropas Savienības Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī NATO apmācības operācijā “Resolute Support” Afganistānā, Eiropas Savienības Apmācības misijā Mali, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali “MINUSMA” un ES Jūras spēku Vidusjūras reģionā “Eunavfor Med” militārajā operācijā “Sophia”, kas vērsta pret cilvēku kontrabandas un tirdzniecības tīklu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI