DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Ogres novadā konstatē profesionāli izveidotu nelegālo cigarešu ražotni

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts policija

Jūnija beigās, veicot vērienīgu izmeklēšanu, Valsts policija Ogres novadā konstatēja nelegālo cigarešu ražotni, kas bija profesionāli izveidota un aprīkota ar modernām cigarešu izgatavošanas iekārtām. Kratīšanas laikā likumsargi kopumā atsavināja vairāk nekā astoņus miljonus cigarešu un aptuveni 12 tonnas tabakas. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizturētas divas personas.

Valsts policija bija ieguvusi informāciju par nelegālo cigarešu iespējamu ražošanu Ogres novadā. Šā gada jūnijā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (VP GKrPP ENAP) tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. 29. jūnijā kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un 221. panta trešās daļas.

Jūnija izskaņā minētā kriminālprocesa ietvaros kādā angārā Ogres novadā tika veikta kratīšana. Atklājās, ka angāra telpas ir speciāli pielāgotas cigarešu izgatavošanai. Tās bija moderni izveidotas un aprīkotas ar visām nepieciešamajām iekārtām.

Kopumā kratīšanu laikā VP GKrPP ENAP amatpersonas konstatēja un atsavināja 8 000 000 “Prince” markas cigarešu, 8 000 “Marlboro” markas cigarešu un tabaku, kuras aptuvenais svars ir 12 tonnas. Visi tabakas izstrādājumi bija bez akcīzes markām.

Kratīšanas laikā tika izņemtas arī iekārtas, kuras bija paredzētas nelegālo cigarešu izgatavošanai un iepakošanai. Tāpat nelegālo cigarešu rūpnīcā tika atrastas izejvielas to izgatavošanai - tabaka, folija, polietilēns, cigarešu filtri, kā arī citi izejvielu materiāli.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu policisti aizturēja divas personas, kuras iepriekš nav sodītas.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nelegālā cigarešu ražotne varētu būt darbojusies ne ilgāk kā pusgadu. Tajā ražotās cigaretes, visticamāk, bijušas paredzētas realizēšanai Latvijā un ārpus valsts robežām. Policija šobrīd skaidro precīzus notikušā apstākļus, tostarp abu aizdomās turēto personu lomas izdarītajā noziegumā.

Jāpiemin, ka par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vienai no aizdomās turētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt otrai – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Atskatoties uz paveikto, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska norāda: “Šādu ražotņu veidotāju atmaskošana nav viegla. Savu darbību viņi rūpīgi maskē. Tās atklāšanā tiek ieguldīts liels darbs, un mēs redzam, ka tas dod rezultātu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI