DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Saeimas priekšsēdētāja ārvalstu viesiem: dziesma vieno mūsu tautu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Dziesma patiesi vieno mūsu tautu un satur mūs kopā. Dziesma ir mūsu lepnums un prieks. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, svētdien, 8.jūlijā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ar Latvijas dziesmu svētku tradīciju iepazīstinot uz svētkiem aicinātos ārvalstu viesus.

“Ar dziesmu mēs nodibinājām šo valsti. Ar dziesmu mēs atguvām neatkarību. Dziesma palīdzēja pretoties okupācijas režīmam. Latviešu dziesmas un dejas ir tās, kas mūsu tautiešiem ārvalstīs palīdz saglabāt saikni ar dzimteni. Šodien ar dziesmu mēs lepni svinam Latvijas simtgadi,” uzsvēra I.Mūrniece.

“Dziesmu svētki ir unikāls Latvijas kultūras meistardarbs. Šos svētkus veidojuši tūkstoši Latvijas ļaužu. Šeit var redzēt visas paaudzes kopā. Dziedātājus, dejotājus un mūziķus, amatniekus. Šeit ir latviešu dziedātāji un dejotāji no visas pasaules,” sacīja I.Mūrniece, aicinot viesus izbaudīt valsts simtgades svētku priekšnesumus.

Pieņemšanu ārvalstu viesiem par godu Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā šodien kopīgi rīkoja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un kultūras ministres Dace Melbārde.

Uz svētku pasākumiem ieradušies virkne ārvalstu parlamentāriešu. Latvijā viesojas Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Eiki Nestors (Eiki Nestor), Lietuvas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis), Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētāja Paula Risiko (Paula Risikko) un Japānas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu priekšsēdētājs Hirofumi Nakasone (Hirofumi Nakasone), kā arī parlamentu  deputāti no Lietuvas, Vācijas un Polijas.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI