DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK paraksta sadarbības līgumu ar ATPL un Latvijas Amerikas Tirdzniecības kameru

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) otrdien, 3.jūlijā, parakstīja sadarbības līgumu ar Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā (ATPL) un Latvijas Amerikas Tirdzniecības  kameru (LATK) ar mērķi veicināt investīcijas un eksporta attīstību abu valstu starpā.

Sadarbību starp organizācijām atbalsta arī Ekonomikas ministrija un ASV vēstniecība, kas līdz ar kameru pārstāvjiem, tostarp LTRK valdes locekli Andri Vanagu, ATPL prezidentu Arni Kākuli un Latvijas Amerikas Tirdzniecības kameras prezidentu Miku Kīnu piedalījās oficiālajā līguma parakstīšanā. Pēc tam klātesošajiem bija iespēja piedalīties diskusijās un tīklošanā, tādējādi veicinot savstarpēju komunikāciju un kontaktu veidošanos dažādās starpvalstu nozarēs.

2016. gadā LTRK un ATPL uzsāka programmu “Gateway to the USA” ar mērķi attīstīt un paplašināt savstarpējās biznesa saites un veicināt kontaktu veidošanu starp Latvijas uzņēmumiem un ASV biznesa pārstāvjiem. Pievienojoties trešajam partnerim LATK ar pamatdarbību ASV, programmā būs iespējams iesaistīt arvien vairāk jaunu dalībnieku. 

ASV vēstnieces vietnieks Pauls Polītiss apsveic trīspusējā memoranda parakstīšanu, uzsverot ka tas palīdzēs stiprināt ekonomisko sadarbību starp Latviju un ASV.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis uzsver, ka aizvadītajā gadā, pateicoties atjaunotajai Latvijas ekonomiskajai pārstāvniecībai ASV, ir izdevies ievērojami palielināt savstarpējo tirdzniecību, taču turpmākai izaugsmei ir milzīgs potenciāls. “Es aicinu visus partnerus strādāt kopā, lai dubultotu pašreizējo sasvstarpējo tirdzniecības apjomu nākamā gada laikā”, Eglītis aicina.

 “Lai arī esam salīdzinoši neliela valsts, pasaule ir atvērta ikvienam, tāpēc, veidojot sadarbību, būtiski parādīt mūsu spēcīgās puses ārpus Latvijas, kā arī ņemt piemēru no pieredzes bagātām lielvalstīm,” saka LTRK valdes loceklis Andris Vanags, piebilstot, ka ASV ir viena no ietekmīgākajām pasaules daļām, kas ir vairākus soļus priekšā lielākajai daļai kontinentu: “Mums ir iespēja paplašināt eksporta ceļus pasaulē, veidojot jaunus kontaktus un piedāvājot savus unikālos resursus.”

LATK prezidents Mikus Kīns saka, ka LATK kā pirmā latviešu sabiedrības organizācija ASV, kura koncentrējas vienīgi uz uzņēmējdarbību, centīsies veicināt biznesa sadarbību starp latviešiem ASV un Latvijas uzņēmējiem, tādējādi veicinot gan savu biedru, gan partneru ekonomisko dzīvotspēju.

ATPL prezidents Arnis Kākulis uzsver, ka sadarbības paplašināšana ar LATK, ir nozīmīgs ieguvums “Gateway to the USA” programmas dalībniekiem, jo pievienojot vairāk jaunu kontaktu esošajam tīklam, tiks nodrošinātas lielākas iespējas Latvijas un ASV uzņēmēju veiksmīgai attīstībai.

Sīkāka informācija par “Gateway to the USA” pieejama: https://www.amcham.lv/en/programs/gateway-to-the-usa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI