DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EP deputāti pauž nožēlu par konkrētu lēmumu trūkumu ES līderu sanāksmē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vairumam Eiropas Parlamenta deputātu pagājušās ES līderu sanāksmes iznākums sagādājis vilšanos - viņi otrdien pauda nožēlu par progresa trūkumu sarunās par patvēruma politiku un ekonomiskās un monetārā savienības stiprināšanu.

Plenārsēdes debatēs ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku un Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru vairums runātāju kritizēja valstu līderus par nespēju panākt vienošanos jautājumos par migrantu un patvēruma meklētāju plūsmām. Viņi pauda bažas, ka situācija nemainīsies un arī turpmāk Vidusjūrā ies bojā cilvēki.

Atklājot debates, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Antonio Tajāni uzsvēra, ka deputāti jau ilgi ir gatavi uzsākt sarunas par migrācijas politikas reformu, un aicināja dalībvalstis ES Padomē pieņemt lēmumu ar kvalificētu balsu vairākumu. A.Tajāni uzsvēra, ka Eiropas Parlamenta priekšlikums ir “lielisks sarunu sākumpunkts”, jo ir izsvērts un guvis plašu deputātu atbalstu.

EP deputāti arī pauda vilšanos, ka gandrīz 10 gadus pēc finanšu krīzes sākuma ES valstu līderiem nav izdevies radīt mehānismu, kas ļautu novērst līdzīgu situāciju atkārtošanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI