DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Notiks ekskursija “Kur augi ar tauriņiem satiekas”. Iepazīsti tropu tauriņus LU Botāniskajā dārzā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 8. jūlijā,  plkst. 12.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks ekskursija “Kur augi ar tauriņiem satiekas”, kas pasākuma “Rakstaino pastniektauriņu uzlidojuma” ietvaros Tropu tauriņu mājā dos iespēju iepazīt košo tropu tauriņu pasauli, augu un tauriņu mijiedarbību, kā arī uz mirkli izbaudīt tropu džungļu sajūtas uz savas ādas.  Dalība ekskursijā ar iepriekšēju pieteikšanos.

Tauriņu un augu pasaules vieno cieša saikne. Lai to labāk izprastu, LU Botāniskais dārzs  piedāvā iespēju piedalīties ekskursijā “Kur augi ar tauriņiem satiekas”. Ekskursijas dalībnieki uzzinās par augiem, kas nespētu eksistēt bez tauriņiem, kā arī tiem, bez kuriem nespētu eksistēt tauriņi. Gids pastāstīs gan neparasto zīdtauriņu stāstu, gan iepazīstinās ar tauriņu ēdienkarti un dzīves ciklu, kā arī atklās pārsteidzošās tauriņu maskēšanās spējas. Tropu tauriņu mājā katram uz brīdi sajusties kā īstam tauriņu pētniekam Dienvidamerikā, vērojot rakstainos pastniektauriņus un citus tropu lidoņus tiem raksturīgajā klimatā.

Ierobežotā grupas izmēra dēļ dalība ekskursijā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Piesakies, rakstot uz agnese.reke@lu.lv, zvanot uz 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu https://goo.gl/SN3Scb

Dalības maksa ekskursijā 1 personai – 2 EUR papildus ieejas biļetei. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā bez maksas. Atgādinām, ka arī ekskursijas dienā spēkā ir XXVI Vispārējo dziesmu un XVI deju svētku atlaide ieejas biļetēm - visu svētku laiku, no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, dalībniekiem, uzrādot svētku dalībnieka karti kasē, ieeja LU Botāniskajā dārzā ar 30 % atlaidi.

Ekskursijas norises laiks 12.00 – 13.30. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie LU Botāniskā dārza kases.

Ekskursija “Kur augi ar tauriņiem satiekas” notiks pasākuma “Rakstaino pastniektauriņu uzlidojums” ietvaros, kas veltīts XXVI Vispārējo dziesmu un XVI deju svētkiem. “Rakstaino pastniektauriņu uzlidojums” LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā vērojams visu svētku laiku, no 2. – 9. jūlijam, LU Botāniskā dārza darba laikā no 10.00 līdz 21.00. Šajās dienās Tropu tauriņu mājā novērojams īpaši liels daudzums rakstaino pastniektauriņu, kā arī citi tropu tauriņi – zili morfīdi, pūčtauriņi un citi. Plašāka informācija par “Rakstaino pastniektauriņu uzlidojumu”: https://www.botanika.lu.lv/zinas/t/43522/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI