DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
2
2

CSP koris “Mediāna” pirmoreiz piedalīsies vispārējos Dziesmu un deju svētkos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) koris “Mediāna” pirmoreiz piedalīsies vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos. Jau 1. jūlijā, svētdien, tā dziedātāji pievienosies desmitiem tūkstošu dalībnieku svētku gājienā, bet 7. un 8. jūlijā būs starp 17 tūkstošiem koristu Mežaparka estrādē noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” ģenerālmēģinājumā un noslēguma koncertā.

“CSP koris “Mediāna” dibināts pirms četriem gadiem, lai veicinātu kolektīva saliedētību, lojalitāti un radošumu. Tā saimi šobrīd veido 28 dziedātāji – CSP darbinieki un domubiedri. Mediāna statistikā ir augošā vai dilstošā kārtībā sakārtotu novērojumu centra vērtība jeb sadalījuma viduspunkts. Šo statistisko rādītāju koris izvēlējies savam nosaukumam, un jāteic, ka koris patiešām ir viena no CSP “centra vērtībām”,” atzīmē CSP priekšniece Aija Žīgure.

Šogad koru skatēs CSP koris “Mediāna” ieguvis I pakāpes diplomu (41,67 punkti), ieņemot 98. vietu starp160 koriem jaukto koru A grupas kopvērtējumā.

Pagājušajā vasarā “Mediāna” piedalījās simtgades Dziesmu un deju svētku ieskaņu koncertā Bastejkalnā, kas norisinājās "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes ietvaros. Pirms diviem gadiem koris piedalījās Kurzemes dziesmu svētkos Kuldīgā. Koris regulāri koncertē, kā arī ar labiem panākumiem šogad februārī piedalījies starptautiskajā koru konkursā Kauņā, Lietuvā.

Kora mākslinieciskā vadītāja kopš 2016. gada ir Aija Dimza, kormeistare Anna Leiškalne, vokālā pedagoģe Emīlija Leiškalne, koncertmeistare Kristīne Ezera. Kora aktivitātēm var sekot līdzi Facebook profilā @choirMediana.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI