DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

CFLA aizvadītā gada būtiskākos notikumus apkopojusi pārskatā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) 2017. gada pārskatā ir apkopojusi nozīmīgāko informāciju par aģentūras paveikto aizvadītajā gadā, nodrošinot Eiropas Savienības (ES) fondu programmu praktisko ieviešanu – projektu atlasi, līgumu slēgšanu, projektu uzraudzību un izdevumu atbilstības kontroli.

CFLA direktors Mārtiņš Brencis: ”2017. gads mums ir bijis īpašs, jo apritējuši 20 gadi, kopš CFLA, toreiz gan Centrālā finanšu un kontraktu vienība, uzsāka darbu piecu cilvēku sastāvā. Pa šiem gadiem esam būtiski mainījušies  - darbinieku skaits nu pārsniedz 300 un mainījies arī iestādes statuss, funkcijas, uzdevumi, un administrējamā finanšu portfeļa apjoms sasniedzis 5,99 miljardus eiro. Aizvadītajā gadā turpinājās ES fondu projektu e-vides popularizēšana un aktīvs darbs pie tā, lai visi ar projekta īstenošanu saistītie dokumenti tiktu iesniegti e-vidē. 2016. gadā izvirzījām mērķi būtiski palielināt e-vidē iesniegto projektu iesniegumu skaitu,  un tas ir veiksmīgi izpildīts – nu jau 85% projektu tiek iesniegti e-vidē, turklāt lietotāju skaits jau ir sasniedzis 99% no kopējā finansējuma saņēmēju skaita.”

2017. gads kā ES fondu plānošanas perioda vidusposms ir bijis aktīvs kā aģentūrai, tā ES fondu finansējuma saņēmējiem. ES fondu atbalstu īstenošanai līdz 2017. gada beigām guvuši projekti par gandrīz 3 miljardiem eiro no kopējās šī perioda 4,4 miljardu “aploksnes”.

Gada laikā CFLA speciālisti ir veikuši 546 pārbaudes projektu īstenošanas vietās, kā arī veikuši 415 iepirkumu dokumentācijas pārbaudes. 2017. gadā organizēti 150 informatīvi pasākumi, informējot par pieejamo ES fondu atbalstu un sniedzot atbalstu projektu īstenošanā, kurus klātienē vai interneta tiešraidēs vērojuši ap 5000 interesentu.

CFLA pateicas klientiem, kuri piedalījās ikgadējā klientu aptaujā – vairāk nekā 550 saņemtie vērtējumi liecina, ka 97% respondentu ir apmierināti ar aģentūras pakalpojumu kvalitāti. Izteiktie ierosinājumi tiks ņemti vērā, pilnveidojot darba procesu, lai sadarbība, investējot ES fondu līdzekļus, būtu vēl sekmīgāka. 

Aicinām pārskatā iepazīties ar nozīmīgāko informāciju par CFLA – darbības virzieniem, funkcijām, būtiskākajām izmaiņām CFLA darbībā 2017. gadā, CFLA budžeta izlietojumu, rezultatīvajiem rādītājiem un to sasniegšanas progresu, svarīgākajām aktualitātēm, kā arī plānotajiem pasākumiem 2018. gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI