DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstnieces vietnieks un Iekšlietu ministrs piedalīsies ASV finansēto kvadraciklu piegādes ceremonijā Valsts robežsardzes koledžā Rēzeknē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2018.gada 28.jūnijs – Piektdien 29.jūnijā, plkst.11:20 iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, ASV vēstnieces vietnieks Latvijā Pols Polītiss un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars piedalīsies svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu pirmo Valsts robežsardzei piegādāto ekipējumu, kas finansēts ar ASV militārā finansējuma programmas (FMF) atbalstu.

Polaris kvadraciklu iegādi finansēja FMF reģionālais Eiropas drošības atbalsta fonds (ESAF). Valsts robežsardzei piegādāti 30 kvadracikli, rezervers daļas, kā arī nodrošināta robežsargu apmācība. Kvadracikli ievērojami uzlabos Valsts robežsardzes mobilitāti un tos izmantos patruļām pierobežā. Ekipējums arī uzlabos Valsts robežsardzes savietojamību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) – šogad šādus kvadraciklus piegādās arī NBS.

FMF programma gadu laikā ir devusi ievērojamu ieguldījumu, lai uzlabotu Latvijas aizsardzības spējas, savietojamību ar NATO spēkiem un stiprinātu Latvijas drošību. Pēdējos gados atbalsts ir pieaudzis un 2017.gadā Latvijai piešķirtais FMF un ESAF finansējums bija 20 miljonu ASV dolāru, apliecinot ASV uzticību Latvijas un NATO kolektīvajai drošībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI