DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

25 jaunieši no visas Latvijas piedalīsies Delnas vasaras skolā par korupcijas apkarošanu un atklātības veicināšanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 28. jūnija līdz 1. jūlijam Cēsīs norisināsies jau trešā Sabiedrības par atklātību – Delna rīkotā “Atklātības un pretkorupcijas vasaras skola 2018”, kas pulcēs 25 aktīvus Latvijas jauniešus, kas uzsākuši gaitas tādās nozarēs kā politika, žurnālistika, tieslietas, ekonomika un finanses u.c.

Jaunieši interaktīvās nodarbībās izzinās tādus jautājumus kā korupcijas izmeklēšana, kritiskā domāšana, trauksmes celšana, lobēšana, pētnieciskā žurnālistika, naudas atmazgāšana un korupcijas loma dažādos valsts sektoros. Nodarbības vadīs zinošākie Latvijas un ārvalstu eksperti, tostarp Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, Lietuvas Ekonomikas ministrs Virginijus Sinkevičius, LTV žurnālists Ivo Leitāns, Transparency International Vācijas eksperte Dr. Angela Reitmaier,  KNAB, Prokuratūras un Konkurences padomes eksperti, un citi.

Četru dienu programma ietver ne tikai lekcijas un praktiskus uzdevumus, bet arī dalību sarunu festivālā LAMPA, kur darbosies Delnas “Atklātības telts”, un komandas darba prasmju pilnveidi. Atklātības un pretkorupcijas vasaras skolas mērķis ir veicināt cīņu ar korupciju Latvijā, sniedzot jauniešiem praktiskas zināšanas un sagatavojot aktīvai līdzdalībai.

Vasaras skolu atbalsta Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Rīgā, Kanādas latviešu fonds “Mantojums/Heritage” un Palīdzības un attīstības fonds Latvijai (LRDF).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI